Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 226
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 85
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3320
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 226
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 85
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3320
Składniki
Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem rozmarynu, dobrze utłuc.Cebulę pokroić w kostkę, czosnek posiekać.
Bób ugotować w osolonej wodzie i obrac ze skórek.
Wszystkie składniki (z wyjątkiem oleju i bułki tartej) połączyć, wyrobić łapką na masę ( nie będzie jednolita przez bób). Z masy formować kotlety wielkości kotletów mielonych, panierowac je w bułce tartej i smażyć na złoto z obu stron.
Pysznie smakuje z zimnymi sosami np. dipem ogórkowym lub czosnkowym ,SMACZNEGO