Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszny boczek do chleba z maminego przepisu
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2373
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4473
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1489
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 432
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2373
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4473
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1489
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 432
Składniki
Mieszamy ze sobą sól, pieprz, majeranek i czosnek przeciśnięty przez praskę. Boczek myjemy, osuszamy, nacieramy przyprawami i odstawiamy najlepiej na noc do lodówki.
Następnego dnia wkładamy do garnka do pieczenia mięsa i obsmażamy go z obu stron. Wkrawamy cebulkę .
I teraz możemy wstawić do piekarnika i piec około 1,5 godz. w 170st lub prużyć pod przykryciem na małym gazie, ja wolę taki boczek z gazu:) Należy też pamiętać o tym aby w razie potrzeby od czasu do czasu podlewać wodą. boczek możemy również zrolować, owinąć bawełnianym sznurkiem i upiec jako roladę