Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 71 Ocena: 1914
Dodano: 10.06.2011
Odsłon: 108205
3-4 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Warzywa oczyścić, marchewkę pokroić w plasterki, ziemniaki w kosteczkę, botwinkę umyć i drobno posiekać, buraczki pokroić w cienkie plastry. Por, selera i piertuszkę pozostawić w całości.
Ugotować bulion, ja użyłam kawałek schabu z kością. Do gotującego się wywaru wrzucić wszystkie warzywa, oprócz botwinki. Gotować do miękkośći. Dorzucić posiekaną botwinkę, całość jeszcze chwilę gotować. Doprawić solą, pieprzem, a jeśli lubimy bardzej zdecydowane smaki do zupy można dodać sok z cytryny lub koncentrat barszczu czerwonego.
Zupę rozlać do miseczek, podawać z kleksem śmietany, ćwiartką jajka i koperkiem lub szczypiorkiem.
Smacznego :)
Na skróty
Komentarze do przepisu (6)

monikadona 12 czerwca 2013Zgłoś do usunięcia
Zrobiłam-polecam-jest pyszna:) mniam.mój mąż i synuś (3,5)zajadali się i prosili o dokładkę;)
4 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 02 lutego 2012Zgłoś do usunięcia
Pychotka.2 Kto głosował? | Odpowiedz

embepe13 17 czerwca 2011Zgłoś do usunięcia
Spróbuj pokrojoną botwinkę poddusić na masełku, a potem dodań do wywaru. Może kaloryczniejsze, ale za to smak...2 Kto głosował? | Odpowiedz

tolada51 15 czerwca 2011Zgłoś do usunięcia
Kocham buraczki w każdej postaci od wczesnej wiosny po póżną jesien... Twój przepis godny odnotowania... A na upały polecam wszystkim chłodnik litewski...2 Kto głosował? | Odpowiedz

anulka78 11 czerwca 2011Zgłoś do usunięcia
Uwielbiam!!!!2 Kto głosował? | Odpowiedz

biancorossa 10 czerwca 2011Zgłoś do usunięcia
Gotować,korzystać póki buraczki małe:)2 Kto głosował? | Odpowiedz