Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, prosta w przygotowaniu, pełna witamin zupa.
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9545
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3122
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6625
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9545
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3122
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6625
Składniki
Warzywa oczyścić, marchewkę pokroić w plasterki, ziemniaki w kosteczkę, botwinkę umyć i drobno posiekać, buraczki pokroić w cienkie plastry. Por, selera i piertuszkę pozostawić w całości.
Ugotować bulion, ja użyłam kawałek schabu z kością. Do gotującego się wywaru wrzucić wszystkie warzywa, oprócz botwinki. Gotować do miękkośći. Dorzucić posiekaną botwinkę, całość jeszcze chwilę gotować. Doprawić solą, pieprzem, a jeśli lubimy bardzej zdecydowane smaki do zupy można dodać sok z cytryny lub koncentrat barszczu czerwonego.
Zupę rozlać do miseczek, podawać z kleksem śmietany, ćwiartką jajka i koperkiem lub szczypiorkiem.
Smacznego :)