Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, prosta w przygotowaniu, pełna witamin zupa.
Pulpety po zagrzebsku są wyjątkowo miękkie i rozpływają się w ustach. Zawdzię...
Odsłon: 24464
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 406
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 411
Pulpety po zagrzebsku są wyjątkowo miękkie i rozpływają się w ustach. Zawdzię...
Odsłon: 24464
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 406
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 411
Składniki
Warzywa oczyścić, marchewkę pokroić w plasterki, ziemniaki w kosteczkę, botwinkę umyć i drobno posiekać, buraczki pokroić w cienkie plastry. Por, selera i piertuszkę pozostawić w całości.
Ugotować bulion, ja użyłam kawałek schabu z kością. Do gotującego się wywaru wrzucić wszystkie warzywa, oprócz botwinki. Gotować do miękkośći. Dorzucić posiekaną botwinkę, całość jeszcze chwilę gotować. Doprawić solą, pieprzem, a jeśli lubimy bardzej zdecydowane smaki do zupy można dodać sok z cytryny lub koncentrat barszczu czerwonego.
Zupę rozlać do miseczek, podawać z kleksem śmietany, ćwiartką jajka i koperkiem lub szczypiorkiem.
Smacznego :)