Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja pysznej przekąski na każda okazje. Brukselka może być pyszna, dajcie się przekonać. Brukselka otulona chrupiącym boczkiem pieczona w klonowo – musztardowej glazurze, podana ze wspaniałym klonowo – musztardowym dippem. Ten smak wymiata!
Pyszna pasta do pieczywa z wędzonej makreli, ogórka kiszonego, cebuli czerwon...
Odsłon: 1054
Pasztet z wątróbek drobiowych bez pieczenia.
Odsłon: 256
Podkręcony smak świątecznych śledzi.
Odsłon: 232
Pyszna pasta do pieczywa z wędzonej makreli, ogórka kiszonego, cebuli czerwon...
Odsłon: 1054
Pasztet z wątróbek drobiowych bez pieczenia.
Odsłon: 256
Podkręcony smak świątecznych śledzi.
Odsłon: 232
Składniki
Brukselkę umyć, obrać i usunąć z niej twarde końcówki. Przygotowaną w ten sposób brukselkę owinąć w plaster boczku. Należy pamiętać, ze podczas pieczenia boczek się obkurczy, więc owijając brukselkę zostawić centymetrowy nadmiar boczku. Patrz film. Jeden plaster boczku powinien starczyć na owinięcie dwóch brukselek. Owinięte boczkiem brukselki ułożyć na tacy wyłożonej pergaminem.
Zrobić glazurę: w miseczce wymieszać miód i musztardę i tak przygotowaną glazurą posmarować brukselki. Piekarnik nagrzać do temperatury 200 st. C. Piekarnik w funkcji góra – dół. Piec 30 minut.
W międzyczasie przygotować deep: W miseczce wymieszać wszystkie składniki na sos. Sos przelać do miseczki, w której będziemy go serwować. Gotową brukselkę wyjąc z piekarnika i ułożyć na talerzu wokół miseczki z deepem. Podawać na ciepło lub zimno. Smacznego!