Do góry

Przekąski Przepis na:

Bruschetta według Agnieszki

Bruschetta według Agnieszki

Autor:

Przepisów i artykułów: 58 Ocena: 591

Dodano:

Odsłon: 7074

Inne spojrzenie na tą przekąskę. Idealna na przyjęcia. Więcej na: http://projectswithtaste.blogspot.com/

Składniki

  • 1 bagietka
  • szczypta ostrej papryki
  • starty żółty ser
  • szczypta oregano
  • Oliwa z oliwek
  • szczypta soli
  • szczypta czosnku
  • pomidorki koktajlowe
  • szczypta bazylii
  • szczypta czarnego pieprzu
> 6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Bagietkę pokroić w kromki (średniej grubości), posmarować oliwą z oliwek, posypać czosnkiem, bazylią i oregano. Pomidorki kroimy na plasterki, kładziemy na bagietkach i posypujemy solą. Ser mieszamy z pieprzem i papryką, a potem posypujemy nim bagietki. Gotowe bruschetty wkładamy do rozgrzanego piekarnika (150 stopni) na około 10 minut (tylko żeby były zarumienione i nie były za bardzo twarde).

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń