Do góry

Przekąski Przepis na:

Bułka z pieczarkami

Bułka z pieczarkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 51 Ocena: 549

Dodano:

Odsłon: 736

Ciekawy przepis na wegetariańską zapiekankę. Delikatnego czosnkowego smaku dodaje sos czosnkowy .

Składniki

  • pieczarki 250 g
  • 1 mała cebula
  • olej
  • sól, pieprz
  • (opcjonalnie) parmezan
  • bułka
  • sos czosnkowy
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Bułka z pieczarkami

Przygotowanie

  1. Pieczarki i cebulę obrać, pokroić z kostkę.

    Cebulę zeszklić na oleju, dodać pieczarki i smażyć aż cała woda powstała z pieczarek odparuje. Dodać sos czosnkowy, doprawić solą i pieprzem - wymieszać.

    Nastawić piekarnik na 180 stopni

    Bułkę przekroić na pół i wydrążyć miąższ. W wydrążone miejsce włożyć farsz pieczarkowy (opcjonalnie można posypać parmezanem) i piec w piekarniku około 10 minut.

    Podawać ciepłe.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń