Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
z podanej porcji wyszło mi 16 dużych bułek :)
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2173
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421413
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2067
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2173
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421413
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2067
Składniki
Zrobić zaczyn i odstawić do wyrośnięcia. Do miski wsypać wszystkie składniki na właściwe ciasto i dodać zaczyn. Mikserem wyrabiać ciasto. Odstawić do wyrośnięcia. Gdy ciasto podwoi swoją objętość formować bułki i układać na blaszce wyłożonej papierem pergaminowym. Bułki posmarować rozkłóconym jajkiem, delikatnie przeciąć nożem przez środek, posypać ziarnami wg uznania. Odstawić do wyrośnięcia. Piec w 180 stopniach 20-30 minut. Smacznego