Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 2146
Wybierasz się w długi weekend na piknik? Może przyda ci się przepis na ciasto...
Odsłon: 161
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 2146
Wybierasz się w długi weekend na piknik? Może przyda ci się przepis na ciasto...
Odsłon: 161
Składniki
Buraki obrać, pokroić na ósemki
w misce wymieszać olej, ocet, oraz wszystkie przyprawy. Polać nim buraczki, wymieszać, przełożyć na blaszkę i piec w piekarniku około 35 - 50 min. do czasu aż buraki będą miękkie, ale zwarte.
W misce mieszam przyprawy i dodatki w formie sosu, którym polewam gorące buraki, mieszam i zostawiam do wystudzenia.
Takie buraki można podawać w sałatkach, surówkach lub jako dodatek do obiadu. Można je przechowywać w lodówce w szczelnie zamkniętym pojemniku