Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fajna, smaczna przekąska. Z podanych proporcji wychodzi 6 -7 okrągłych placuszków.
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 207
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 142
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 399
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 7863
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 4694
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 207
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 142
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 399
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 7863
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 4694
Składniki
Przygotować nadzienie. Cebule drobno pokroić i zeszklić na oleju z suszonymi pomidorami. Wystudzić.
Mąkę przesiać do miski. Dodać przyprawy i wymieszać. W jednym kubku ciepłej, przegotowanej wody rozprowadzić drożdże. Dodać łyżkę cukru i szczyptę mąki. Gdy drożdże zaczną pracować, przelać do miski z mąką. Miskę przykryć ściereczką. Po pół godzinie zarobić ciasto. Jeszcze trochę poczekać ( jakieś 10 minut) i zacząć formować okrągłe placuszki. Układać je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Na każdy placuszek nałożyć nadzienie. Piec w nagrzanym piekarniku do 200 st. C około 20 minut.