Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fajna, smaczna przekąska. Z podanych proporcji wychodzi 6 -7 okrągłych placuszków.
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4256
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 67
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 42
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 75
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 386
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4256
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 67
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 42
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 75
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 386
Składniki
Przygotować nadzienie. Cebule drobno pokroić i zeszklić na oleju z suszonymi pomidorami. Wystudzić.
Mąkę przesiać do miski. Dodać przyprawy i wymieszać. W jednym kubku ciepłej, przegotowanej wody rozprowadzić drożdże. Dodać łyżkę cukru i szczyptę mąki. Gdy drożdże zaczną pracować, przelać do miski z mąką. Miskę przykryć ściereczką. Po pół godzinie zarobić ciasto. Jeszcze trochę poczekać ( jakieś 10 minut) i zacząć formować okrągłe placuszki. Układać je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Na każdy placuszek nałożyć nadzienie. Piec w nagrzanym piekarniku do 200 st. C około 20 minut.