Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
idealne jako zakąska smakują zarówno dzieciom jak i dorosłym
Śledzie z pieczonymi ziemniakami, podane z kiszonym ogórkiem. To szybki posił...
Odsłon: 62
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4556
Przepis dnia
Polecam na kolację.
Odsłon: 719
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 315
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 14625
Śledzie z pieczonymi ziemniakami, podane z kiszonym ogórkiem. To szybki posił...
Odsłon: 62
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4556
Przepis dnia
Polecam na kolację.
Odsłon: 719
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 315
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 14625
Składniki
Drożdże rozetrzeć z cukrem dodać odrobine ciepłego mleka i łyżkę mąki ,odstawić do wyrośnięcia.Cebulę drobno pokroić i usmażyć przyprawić solą i słodką papryką, kiełbasę popkroić na drobne talarki.Resztę mąki posiekać nożem z margaryną ,wbić 2 jajka i wlać drożdże oraz resztę mleka całość zarobić na gładkie ciasto,podzielić sobie na 2 części rozwałkować i pokroić na prostokąty na każdym kawałku położyć talarek kiełbasy i łyżkę usmażonej cebuli zawinąć 2 końce i skręcić ze sobą ,układać na posmarowanej tłuszczem blasze,posmarować rozbełtanym jajkiem i posypać kminkiem,piec ok 15 minut w 200 stopniach.Życze smacznego.