Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 129 Ocena: 4932
Dodano: 13.04.2010
Odsłon: 32141
5-6 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Drożdże rozetrzeć z cukrem dodać odrobine ciepłego mleka i łyżkę mąki ,odstawić do wyrośnięcia.Cebulę drobno pokroić i usmażyć przyprawić solą i słodką papryką, kiełbasę popkroić na drobne talarki.Resztę mąki posiekać nożem z margaryną ,wbić 2 jajka i wlać drożdże oraz resztę mleka całość zarobić na gładkie ciasto,podzielić sobie na 2 części rozwałkować i pokroić na prostokąty na każdym kawałku położyć talarek kiełbasy i łyżkę usmażonej cebuli zawinąć 2 końce i skręcić ze sobą ,układać na posmarowanej tłuszczem blasze,posmarować rozbełtanym jajkiem i posypać kminkiem,piec ok 15 minut w 200 stopniach.Życze smacznego.
Na skróty
Komentarze do przepisu (18)

Michelee 19 października 2013Zgłoś do usunięcia
Pierwszy raz piekłam cebularze i muszę przyznac, że wyszły niebiańskie!Po prostu są pyszne! Wiola1100.. świetny przepis!!!5 Kto głosował? | Odpowiedz

wiola1100 22 czerwca 2010Zgłoś do usunięcia
RESZTĘ MLEKA DODAJEMY DO MĄKI RAZEM Z MARGARYNĄ I DROŻDŻAMI,PRZEPRASZAM ALE NIE NAPISAŁAM TEGO WYRAŻNIE W PRZEPISIE JUŻ POPRAWIAM5 Kto głosował? | Odpowiedz

Kingusia 22 czerwca 2010Zgłoś do usunięcia
Co zrobić z ta reszta mleka, ktora zostanie od tych drożdży?0 Kto głosował? | Odpowiedz

Thaddy 19 maja 2010Zgłoś do usunięcia
Świetne5 Kto głosował? | Odpowiedz

magdaniel 29 kwietnia 2010Zgłoś do usunięcia
zrobie na 100 procent !5 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 24 kwietnia 2010Zgłoś do usunięcia
dzisiaj upiekłam ale posypałam czarnuszką (bo nie cierpię kminku) i są bardzo dobre-dzięki za przepis5 Kto głosował? | Odpowiedz

ciastek 22 kwietnia 2010Zgłoś do usunięcia
pyszne są:)5 Kto głosował? | Odpowiedz

wiola1100 15 kwietnia 2010Zgłoś do usunięcia
z tej porcji wychodzi ok 25 cebularzy robiłam je na imprezkę dla 6 osób dorosłych i było w sam raz i dzieci też sobie pojadły5 Kto głosował? | Odpowiedz

kokalala 15 kwietnia 2010Zgłoś do usunięcia
z drożdzowego też wygląda pysznie :-)))))5 Kto głosował? | Odpowiedz

kokalala 15 kwietnia 2010Zgłoś do usunięcia
JA robiłam cos takiego z ciasta francuskiego, tylko że z cebulą i pieczarkami. Tylko wtedy najlepiej robić takie sakiewki, bo francuskie "spuchnie"2 Kto głosował? | Odpowiedz