Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te pyszne bułeczki można podawać na ciepło i na zimno.
Jajka na śniadanie w pół francuskiej a pół śródziemnomorskiej odsłonie. U mni...
Odsłon: 15
Frittata z kurczakiem i warzywami to świetna propozycja na sycące śniadanie d...
Odsłon: 1521
Jajka na śniadanie w pół francuskiej a pół śródziemnomorskiej odsłonie. U mni...
Odsłon: 15
Frittata z kurczakiem i warzywami to świetna propozycja na sycące śniadanie d...
Odsłon: 1521
Składniki
Cebule umyć, obrać i dokładnie posiekać razem z pokrojonymi bardzo drobno pieczarkami. Przesmażyć na gorącym oleju razem z mięsem. Mieszać, żeby mięso się nie przypaliło
Dosypać przyprawy, połączyć z jajkiem i posiekaną natką pietruszki. Odstawić
Mąkę przesiać, następnie wysypać na stolnicę. Dodać margarynę, jajka, proszek do pieczenia i sól.
Wyrobić ciasto. Ukształtować je w formę wałka o grubości około 3 cm. Pokroić na dwu centymetrowe kawałki, a potem rozwałkować na placuszki. Na każdy placek nałożyć łyżkę farszu. Zlepić ich brzegi, po czym utoczyć w kulki. Przełożyć na blachę
Piec około 25 minut na rumiano w piekarniku nagrzanym do temperatury 170 st C
Cebularzyki podawać z zieloną sałatą, pomidorami lub ogórkami.