Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te pyszne bułeczki można podawać na ciepło i na zimno.
Cebule umyć, obrać i dokładnie posiekać razem z pokrojonymi bardzo drobno pieczarkami. Przesmażyć na gorącym oleju razem z mięsem. Mieszać, żeby mięso się nie przypaliło
Dosypać przyprawy, połączyć z jajkiem i posiekaną natką pietruszki. Odstawić
Mąkę przesiać, następnie wysypać na stolnicę. Dodać margarynę, jajka, proszek do pieczenia i sól.
Wyrobić ciasto. Ukształtować je w formę wałka o grubości około
3 cm. Pokroić na dwu centymetrowe kawałki, a potem rozwałkować na placuszki.
Na każdy placek nałożyć łyżkę farszu. Zlepić ich brzegi, po czym utoczyć w kulki. Przełożyć na blachę
Piec około 25 minut na rumiano w piekarniku nagrzanym do temperatury 170 st C
Cebularzyki podawać z zieloną sałatą, pomidorami lub ogórkami.
Pstrąg jest bardzo smaczny i nie tylko na diecie ;)
Odsłon: 3931
Jestem osobą, która ceni sobie tradycyjną kuchnię. Oczywiście, nie pogardzę r...
Odsłon: 4184
Do sałatki dodajemy pokrojoną kapustę pekińska,mieszankę warzyw meksykańskich...
Odsłon: 26
Tarator to tradycyjny bułgarski chłodnik zrobiony z ogórków, czosnku i orzech...
Odsłon: 1793
Smaczna i szybka sałatka śledziowa z pieczarkami marynowanymi , cebulą, jabłk...
Odsłon: 181
Cukiniowych wariacji na placki, pasztety i inne rarytasy jest mnóstwo. Jednak...
Odsłon: 32552
Do sałatki dodajemy pokrojoną kapustę pekińska,mieszankę warzyw meksykańskich...
Odsłon: 26
Tarator to tradycyjny bułgarski chłodnik zrobiony z ogórków, czosnku i orzech...
Odsłon: 1793
Smaczna i szybka sałatka śledziowa z pieczarkami marynowanymi , cebulą, jabłk...
Odsłon: 181
Cukiniowych wariacji na placki, pasztety i inne rarytasy jest mnóstwo. Jednak...
Odsłon: 32552
Składniki
Cebule umyć, obrać i dokładnie posiekać razem z pokrojonymi bardzo drobno pieczarkami. Przesmażyć na gorącym oleju razem z mięsem. Mieszać, żeby mięso się nie przypaliło
Dosypać przyprawy, połączyć z jajkiem i posiekaną natką pietruszki. Odstawić
Mąkę przesiać, następnie wysypać na stolnicę. Dodać margarynę, jajka, proszek do pieczenia i sól.
Wyrobić ciasto. Ukształtować je w formę wałka o grubości około 3 cm. Pokroić na dwu centymetrowe kawałki, a potem rozwałkować na placuszki. Na każdy placek nałożyć łyżkę farszu. Zlepić ich brzegi, po czym utoczyć w kulki. Przełożyć na blachę
Piec około 25 minut na rumiano w piekarniku nagrzanym do temperatury 170 st C
Cebularzyki podawać z zieloną sałatą, pomidorami lub ogórkami.
Przepisy Przekąski
Przekąski
Pasta twarogowa z tuńczykiem i warzywami
Przekąski
Domowy smalczyk do chleba. Najlepszy przepis
Przekąski
Oryginalny langosz
Przekąski
Nadziewane kwiaty cukinii
Pasta twarogowa z tuńczykiem i warzywami
Doskonała propozycja dla tych którzy lubią tuńczyka i twaróg. Do tego pyszne,...
Odsłon: 537
Domowy smalczyk do chleba. Najlepszy przepis
Domowy smalczyk do chleba z cebulką, kwaśnymi jabłkami, kiełbasą i odrobiną m...
Odsłon: 656