Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kilka prostych składników tworzy pyszną przekąskę.
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 682
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1394
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25802
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 682
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1394
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25802
Składniki
Cebule obrać ,przekroić na pół,pokroić w bardzo cienkie plasterki.Mąkę,jajka, i szczyptę soli dokładnie wymieszać tworząc jednolite ciasto.Dodać kolendrę,cebule i skórkę z limonki,doprawić pieprzem.Olej rozgrzać w rondlu[musi być go na tyle dużo,aby szarpańce mogły swobodnie pływać].Łyżką nakładać porcje ciasta bezpośrednio na rozgrzany olej.Wychodzi 10-12 sztuk.Smażyć z obu stron po kilka minut aż nabiorą ciemnozłotego koloru.Serwować natychmiast po przygotowaniu,najlepiej z pikantnym chutneyem.