Do góry

Przekąski Przepis na:

Cebulowe szarpańce.

Cebulowe szarpańce.

Autor:

Przepisów i artykułów: 36 Ocena: 80

Dodano:

Odsłon: 284

Kilka prostych składników tworzy pyszną przekąskę.

Składniki

  • 160gr. mąki pszennej,4 jajka,skórka starta z limonki,3 czerwone
  • cebule,łyżka siekanej kolendry,sól,pieprz,olej.
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Cebule obrać ,przekroić na pół,pokroić w bardzo cienkie plasterki.Mąkę,jajka, i szczyptę soli dokładnie wymieszać tworząc jednolite ciasto.Dodać kolendrę,cebule i skórkę z limonki,doprawić pieprzem.Olej rozgrzać w rondlu[musi być go na tyle dużo,aby szarpańce mogły swobodnie pływać].Łyżką nakładać porcje ciasta bezpośrednio na rozgrzany olej.Wychodzi 10-12 sztuk.Smażyć z obu stron po kilka minut aż nabiorą ciemnozłotego koloru.Serwować natychmiast po przygotowaniu,najlepiej z pikantnym chutneyem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń