Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kilka prostych składników tworzy pyszną przekąskę.
Krem przygotowany do ciasta kakaowo - kawowego. Krem bardzo smaczny , myślę ż...
Odsłon: 74
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 103
Przepis na pyszne, pożywne i soczyste kotlety mielone z dodatkiem żółtej i cz...
Odsłon: 27
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 38354
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 50
Krem przygotowany do ciasta kakaowo - kawowego. Krem bardzo smaczny , myślę ż...
Odsłon: 74
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 103
Przepis na pyszne, pożywne i soczyste kotlety mielone z dodatkiem żółtej i cz...
Odsłon: 27
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 38354
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 50
Składniki
Cebule obrać ,przekroić na pół,pokroić w bardzo cienkie plasterki.Mąkę,jajka, i szczyptę soli dokładnie wymieszać tworząc jednolite ciasto.Dodać kolendrę,cebule i skórkę z limonki,doprawić pieprzem.Olej rozgrzać w rondlu[musi być go na tyle dużo,aby szarpańce mogły swobodnie pływać].Łyżką nakładać porcje ciasta bezpośrednio na rozgrzany olej.Wychodzi 10-12 sztuk.Smażyć z obu stron po kilka minut aż nabiorą ciemnozłotego koloru.Serwować natychmiast po przygotowaniu,najlepiej z pikantnym chutneyem.