Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybkie, tanie, smaczne,
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 19
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 77
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 164
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 192
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 19
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 77
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 164
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 192
Składniki
Cebulę obieramy i kroimy w grubą kostkę, bądź plastry.
Na rozgrzany olej dajemy cebulę i smażymy przez chwilę, dodajemy sól, wodę i dusimy do miękkości mieszając od czasu do czasu.
Gdy cebula będzie miękka, dodajemy przyprawy i koncentrat pomidorowy, ew. dolewamy trochę wody.
Wkrajmy wędlinę, ja dodałam parówki.
Podawać można z pieczywem, ryżem.
Smacznego!