Do góry

Przekąski Przepis na:

Chipsy z cukini w parmezanie

Chipsy z cukini w parmezanie

Autor:

Przepisów i artykułów: 20 Ocena: 191

Dodano:

Odsłon: 5247

Pyszna i lekka przekąska bez tłuszczu

Składniki

  • cukinia 1 średnia
  • jajko 1szt
  • parmezan bądź inny twardy starty ser 40g
  • czosnek 1 ząbek
  • chilli szczypta
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Chipsy z cukini w parmezanie

Przygotowanie

  1. Nagrzewamy piekarnik do 200 st. C. Cukinię kroimy w plastry. Parmezan mieszamy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i chilli. W miseczce jeszcze rozbełtujemy jajko. Cukinię (każdy plasterek osobno) obtaczamy najpierw w jajku, potem w parmezanie. Układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce i wkładamy do nagrzanego piekarnika. Czas pieczenia - około 30 minut (w zależności od grubości plasterków)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

pesto 23 marca 2014 No raczej nie bez tłuszczu, bo parmezan ma go całkiem sporo :) ale i tak smakowity przepis :) Odpowiedzi: 1 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń