Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
na zdjęciu tego tak nie widać ale chleb wyszedł bardzo ciemny :))
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 305
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1649
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 305
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1649
Składniki
Wszystkie składniki wsypać do miski i wyrobić ciasto. Przy wyrabianiu ilość wody trzeba sobie regulować żeby ciasto nie było zbyt gęste ani zbyt rzadkie. Odstawić do wyrośnięcia. Keksówkę wyłożyć papierem pergaminowym i przełożyć wyrośnięta ciasto. Rękę zmoczyć wodą i wyrównać powierzchnię chleba. Odstawić do wyrośnięcia. Piec w 180 stopniach 60 minut. Smacznego