Przekąski Przepis na:
> 6 os. | 30 min | średnie | przystępne |
drozdze rozpuscic w cieplym mleku dodac troszke maki i odstawic do wyrosniecia.
make polaczyc z woda,cukrem,oliwa,wsypac nasiona (ja uzylam siemienia) sola,nastepnie dodac wyrosniety rozczyn i dobrze wyrobic ja zrobilam to w robocie elektrycznym. po wyrobieniu przelac do blachy keksowki i odstawic na jakies 20 min do wyrosniecia. piec 45min w 190 st. smacznego
Na skróty
Komentarze do przepisu (18)

mysz204 28 listopada 2011Zgłoś do usunięcia
ja pieklam bez;)0 Kto głosował? | Odpowiedz

pingwin1977 27 listopada 2011Zgłoś do usunięcia
piec z termoobiegiem czy bez w takiej temperaturze?0 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 23 października 2011Zgłoś do usunięcia
Ja wolę chleb, ale nie przypominający słodkiego ciasta, Twój przepis nie zachęca nawet do próby upieczenia.1 Kto głosował? | Odpowiedz

myszenka 19 września 2011Zgłoś do usunięcia
bardzo apetycznie wygląda będę musiała spróbować...pozdrawiam....1 Kto głosował? | Odpowiedz

mysz204 19 lipca 2010Zgłoś do usunięcia
nie wiem dlaczego ci nie wyszedl....pieklam w keksowce malej....ciasto nie bylo geste ale nie az takie rzadkie jak piszesz...mowiac szczerze to ja tez nie mam duzego doswiadczenia ale moj chlebek byl tak puszysty w srodku ze az troszke sie kruszyl...niewiem czemu toj byl gliniasty.....moj chlebek przed wlozeniem do pieca wcale nie rosl wlalam ciasto do blaszki i upieklam urosl w piekarniku....wlozylam go do lekko pogrzanego piekarnika1 Kto głosował? | Odpowiedz

jowita 19 lipca 2010Zgłoś do usunięcia
poszukuję przepisu na dobry chleb, wcczoraj próbowałam Twój przepis i mam kilka pytań.Jak długo rośnie ciasto, jak długa jest foremka tej keksówki, czy piekłaś z nawiewem czy też bez, czy piekłaś chleb do nagrzanego piekarnika czy tylko podgrzany?
Moje ciasto było rzadkie i "uciekło" mi z foremki, wzięłam najdłużsżą jaką mogłam kupić. Chlebek urósł, chociaż nie tak jak na zdjęciu a następnie jak "uciekł" to zrobił się płaski i za bardzo przypieczona góra. Nie ma zakalca ale w smaku jest taki gliniasty i trochę zamula. Proszę o jakieś wskazówki. Mam też wypiekacz do chleba ale ckleb z niego mi nie smakuje.
0 Kto głosował? | Odpowiedz

piwonia52 15 maja 2010Zgłoś do usunięcia
Aż mam chęć,żeby spróbować zrobić.Bardzo apetycznie wygląda:))))1 Kto głosował? | Odpowiedz

Mateusz15 12 kwietnia 2010Zgłoś do usunięcia
Bardzo apetycznie wygląda!1 Kto głosował? | Odpowiedz

mietek7 27 marca 2010Zgłoś do usunięcia
Według tego przepisu, można zrobić lane kluski. To jest prawdopodobnie na 1kg mąki, albo o 1 szkl. wody mniej. Jutro spróbuję.0 Kto głosował? | Odpowiedz

MadzikM 23 marca 2010Zgłoś do usunięcia
MNIAM,MNIAM...1 Kto głosował? | Odpowiedz