Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla wszystkich, którzy kochają kolorowe potrawy - genialna alternatywa dla "zwykłej" zupy :-)
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113042
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 418
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 761
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 571
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113042
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 418
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 761
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 571
Składniki
Pół kabaczka zostawić, resztę pokroić. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Jabłka pokroić w kostkę.
Do wywaru dodać ziemniaki i jak już będą miękkawe dodać kabaczki i jabłka, gotować jeszcze ok. 10 min.
. Zdjąć zupę z ognia, wystudzić, zmiksować. Wymieszać z maślanką i sokiem cytrynowym, doprawić solą, pieprzem i cynamonem.
Pozostawiony kabaczek pokroić w cienkie plasterki i sparzyć we wrzątku, schłodzić w zimnej wodzie.
Chłodnik dekorować plasterkami kabaczka i listkami natki pietruszki. Jesli używany jest kabaczek stary trzeba obrać go i usunąć gniazda nasienne.