Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczne,bezmięsne danie,które można podawać np z ziemniakami lub samodzielnie:)
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113056
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 430
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 778
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 580
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113056
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 430
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 778
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 580
Składniki
Cukinie umyć,obrać,przeciąć wzdłuż i łyżeczką wydrążyć trochę miąższu.Tak przygotowane cukinie zblanszować,wystudzić i ułożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym tłuszczem.
Cebulę obrać,pokroić w kostkę z zeszklić na oleju.Papryki umyć,usunąć gniazda nasienne,pokroić w kostkę i dodać do cebuli.Pomidory obrać ze skórki,pokroić w kostkę i również dodać do reszty warzyw,razem z pokrojonym miąższem z cukinii.Wszystko razem dusić kilka minut,następnie dodać przeciśnięty przez praskę czosnek,zioła prowansalskie i doprawić pieprzem i solą.Tak przygotowanym farszem napełnić wydrążone cukinie,posypać na wierzchu startym żółtym serem i zapiec ok 15-20 min w temp.200 st