Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczne,bezmięsne danie,które można podawać np z ziemniakami lub samodzielnie:)
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 24
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2257
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 156
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 24
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2257
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 156
Składniki
Cukinie umyć,obrać,przeciąć wzdłuż i łyżeczką wydrążyć trochę miąższu.Tak przygotowane cukinie zblanszować,wystudzić i ułożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym tłuszczem.
Cebulę obrać,pokroić w kostkę z zeszklić na oleju.Papryki umyć,usunąć gniazda nasienne,pokroić w kostkę i dodać do cebuli.Pomidory obrać ze skórki,pokroić w kostkę i również dodać do reszty warzyw,razem z pokrojonym miąższem z cukinii.Wszystko razem dusić kilka minut,następnie dodać przeciśnięty przez praskę czosnek,zioła prowansalskie i doprawić pieprzem i solą.Tak przygotowanym farszem napełnić wydrążone cukinie,posypać na wierzchu startym żółtym serem i zapiec ok 15-20 min w temp.200 st