Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczne,bezmięsne danie,które można podawać np z ziemniakami lub samodzielnie:)
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2376
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4490
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1514
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 446
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2376
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4490
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1514
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 446
Składniki
Cukinie umyć,obrać,przeciąć wzdłuż i łyżeczką wydrążyć trochę miąższu.Tak przygotowane cukinie zblanszować,wystudzić i ułożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym tłuszczem.
Cebulę obrać,pokroić w kostkę z zeszklić na oleju.Papryki umyć,usunąć gniazda nasienne,pokroić w kostkę i dodać do cebuli.Pomidory obrać ze skórki,pokroić w kostkę i również dodać do reszty warzyw,razem z pokrojonym miąższem z cukinii.Wszystko razem dusić kilka minut,następnie dodać przeciśnięty przez praskę czosnek,zioła prowansalskie i doprawić pieprzem i solą.Tak przygotowanym farszem napełnić wydrążone cukinie,posypać na wierzchu startym żółtym serem i zapiec ok 15-20 min w temp.200 st