Do góry

Przekąski Przepis na:

Czereśniowe papryczki nadziewane serkiem.

Czereśniowe papryczki nadziewane serkiem.

Autor:

Przepisów i artykułów: 165 Ocena: 2557

Dodano:

Odsłon: 4645

Super smak, papryczki idealnie rozpływają się w ustach. Wbrew pozorom nie ma z nimi dużo pracy. Polecam :)

Składniki

  • 1 kg małych papryczek czereśniowych
  • 400 g sera feta
  • 250 g twarogu
  • 10 ząbków czosnku
  • 1 l wody
  • 100 ml octu 10 %
  • 1 łyżeczka ziół prowansalskich
  • sól pieprz
  • suszony tymianrk
  • szczypta chili
  • olej ( w zależności ile będzięmy mieć słoików )
> 6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Papryczki umyć, wydrążyć nasiona.

  2. W garnku zagotować wodę z octem, dodać papryczki i pogotować 4-5 min. Po tym czasie zahartować papryczki ( przełożyć do miski z zimną wodą, odcedzić, pozostawić do wystygnięcia ).

  3. Serki utrzeć z czosnkiem - 5 szt. przeciśniętym przez praskę, dodać chili, zioła prowansalskie, pieprz , sól.

  4. Papryczki nadziewać serkiem ( np. małą łyżeczką).

  5. Do przygotowanych wcześniej słoików nakładać : 1 ząbek czosnku, szczyptę tymianku i faszerowane papryczki.

  6. Olej zagrzać tak , aby był dobrze ciepły , ale nie wrzący. Zalać nim papryczki i dobrze zakręcić słoiki. Smacznego życzę :-)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń