Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super smak, papryczki idealnie rozpływają się w ustach. Wbrew pozorom nie ma z nimi dużo pracy. Polecam :)
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 4157
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 644
dziś zapraszam Was na niezawodne i pyszne ciasto kokosowe Rafaello bez piecze...
Odsłon: 17367
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 3233
Sezon jabłkowy w pełni. Szkoda nie zrobić smacznego, domowego musu który jest...
Odsłon: 200
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 4157
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 644
dziś zapraszam Was na niezawodne i pyszne ciasto kokosowe Rafaello bez piecze...
Odsłon: 17367
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 3233
Sezon jabłkowy w pełni. Szkoda nie zrobić smacznego, domowego musu który jest...
Odsłon: 200
Składniki
Papryczki umyć, wydrążyć nasiona.
W garnku zagotować wodę z octem, dodać papryczki i pogotować 4-5 min. Po tym czasie zahartować papryczki ( przełożyć do miski z zimną wodą, odcedzić, pozostawić do wystygnięcia ).
Serki utrzeć z czosnkiem - 5 szt. przeciśniętym przez praskę, dodać chili, zioła prowansalskie, pieprz , sól.
Papryczki nadziewać serkiem ( np. małą łyżeczką).
Do przygotowanych wcześniej słoików nakładać : 1 ząbek czosnku, szczyptę tymianku i faszerowane papryczki.
Olej zagrzać tak , aby był dobrze ciepły , ale nie wrzący. Zalać nim papryczki i dobrze zakręcić słoiki. Smacznego życzę :-)