Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super smak, papryczki idealnie rozpływają się w ustach. Wbrew pozorom nie ma z nimi dużo pracy. Polecam :)
Ziemniaki chantilly to nic innego jak gładkie puree z dodatkiem bitej śmietan...
Odsłon: 55
Kurczak w sosie paprykowym to aromatyczne, pełne smaku danie – w sam raz na o...
Odsłon: 1433
Szukasz pomysłu na wyjątkowy, a jednocześnie prosty w przygotowaniu obiad? Ud...
Odsłon: 1249
Ziemniaki chantilly to nic innego jak gładkie puree z dodatkiem bitej śmietan...
Odsłon: 55
Kurczak w sosie paprykowym to aromatyczne, pełne smaku danie – w sam raz na o...
Odsłon: 1433
Szukasz pomysłu na wyjątkowy, a jednocześnie prosty w przygotowaniu obiad? Ud...
Odsłon: 1249
Składniki
Papryczki umyć, wydrążyć nasiona.
W garnku zagotować wodę z octem, dodać papryczki i pogotować 4-5 min. Po tym czasie zahartować papryczki ( przełożyć do miski z zimną wodą, odcedzić, pozostawić do wystygnięcia ).
Serki utrzeć z czosnkiem - 5 szt. przeciśniętym przez praskę, dodać chili, zioła prowansalskie, pieprz , sól.
Papryczki nadziewać serkiem ( np. małą łyżeczką).
Do przygotowanych wcześniej słoików nakładać : 1 ząbek czosnku, szczyptę tymianku i faszerowane papryczki.
Olej zagrzać tak , aby był dobrze ciepły , ale nie wrzący. Zalać nim papryczki i dobrze zakręcić słoiki. Smacznego życzę :-)