Do góry

Przekąski Przepis na:

Dakos

Dakos

Autor:

Przepisów i artykułów: 153 Ocena: 4220

Dodano:

Odsłon: 1504

Tradycyjna kreteńska przekąska, pyszna, lekka i szybka w wykonaniu:) Idealna na ciepłe dni:)

Składniki

  • Proporcje dotyczą porcji dla 1 osoby: 1/2 czerstwej bułki (u mnie grahamka)
  • 1 duży pomidor lub 2 małe
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • ser feta
  • oregano
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Dakos

Przygotowanie

  1. Bułkę oblewamy z każdej strony wodą. Umieszczamy w miseczce o średnicy zbliżonej do bułki. Górę bułki równomiernie skrapiamy 1 łyżką oliwy.

  2. Pomidor zaparzamy i obieramy ze skórki. Obrany pomidor przecieramy na tarce o grubych oczkach. Przetarty pomidor nakładamy na bułkę. Na to kruszymy fetę, obsypujemy oregano i skrapiamy pozostałą 1 łyżką oliwy z oliwek.
    SMACZNEGO:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Futka 01 maja 2014 Szybkie i smakowite. Lubię takie przekąski :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń