Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witajcie dziś kolejny upalny dzień, dzieciaki pojechały nad jezioro a ja postanowiłam przygotować im obiad, tak siedziałam myślałam aż wpadł mi do głowy fajny pomysł na szybkie danie jednogarnkowe
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2081
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 153
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1044
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1182
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12016
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2081
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 153
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1044
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1182
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12016
Składniki
Na dużą patelnię wlać olej rozgrzać go następnie dodać cebulę pokrojoną w grubszą kostkę i podsmażyć na lekko rumiany kolor, do podsmażonej cebuli przełożyć wołowinę na tatar i całość podsmażyć na średnim ogniu rozdrabniając mięso wołowe. Do podsmażonej cebuli z mięsem dodać oczyszczone malutkie pieczarki i także podsmażać do czasu aż pieczarki zmienią kolor
Jak już pieczarki z mięsem i cebulą ładnie się podsmażyły wtedy dodać salceson biały wieprzowy pokrojony w grubszą kostkę i podsmażyć do czasu rozpuszczenia się salcesonu. Po tym czasie dodać marchew pokrojoną w cienkie słupki lub startą na tarce jarzynowej, całość podsmażyć podlewając pół szklanki wody
Gdy całość ładnie się podsmażyła i prawie wyparowała woda wsypać kaszę wlać resztę wody czyli półtorej szklanki wsypać suszony czosnek niedźwiedzi zamieszać i podsmażyć następnie wsypać mieszankę pomidory z czarnuszką i czosnkiem niedźwiedzim i całość dusić na wolnym ogniu pod przykryciem do czasu miękkości kaszy i wyparowania dodanej wody. Na koniec zdjąć z ognia wsypać suszony koper zamieszać
Tak przygotowane danie to dobre rozwiązanie na szybki obiad zwłaszcza w takie upały. Smak i zapach który roznosił się po domu był tak aromatyczny że dodane zdjęcia tego nie okazują. Serdecznie polecam przygotowanie dania z salcesonem nie trzeba w ogóle doprawiać solą ani innymi przyprawami a sam smak nie do opisania