Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
 
         
         
         
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 5939
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 1794
 
            Jak przygotować filety śledziowe z młodymi ziemniakami i sałatką z ogórka?
Odsłon: 129
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 5939
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 1794
 
            Jak przygotować filety śledziowe z młodymi ziemniakami i sałatką z ogórka?
Odsłon: 129
 
         
        Składniki
Rodzynki opłukać. Migdały, namoczyć, obrać ze skórki, posiekać. Cebulę oczyścić, pokroić na piórka. Na oleju przesmażyć cebulę. Dodać mielone mięso, rodzynki i migdały. Doprawić solą i pieprzem, wymieszać. Przesmażyć razem, stale mieszając. Ryż ugotować na półmiękko w osolonej wodzie. Formować z niego płaskie placuszki. Na każdy nałożyć łyżeczkę farszu mięsnego. Zlepić brzegi, utoczyć kulki. Jaja rozmącić widelcem. Gotowe kulki panierować w jajkach i tartej bułce. Smażyć na gorącym oleju ze wszystkich stron. Podawać gorące z dodatkiem sałatki z pomidorów, udekorowane listkami sałaty i natką. Kulki zyskują na smaku polane dowolnym sosem.