Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1047
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 983
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12881
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1047
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 983
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12881
Składniki
Rodzynki opłukać. Migdały, namoczyć, obrać ze skórki, posiekać. Cebulę oczyścić, pokroić na piórka. Na oleju przesmażyć cebulę. Dodać mielone mięso, rodzynki i migdały. Doprawić solą i pieprzem, wymieszać. Przesmażyć razem, stale mieszając. Ryż ugotować na półmiękko w osolonej wodzie. Formować z niego płaskie placuszki. Na każdy nałożyć łyżeczkę farszu mięsnego. Zlepić brzegi, utoczyć kulki. Jaja rozmącić widelcem. Gotowe kulki panierować w jajkach i tartej bułce. Smażyć na gorącym oleju ze wszystkich stron. Podawać gorące z dodatkiem sałatki z pomidorów, udekorowane listkami sałaty i natką. Kulki zyskują na smaku polane dowolnym sosem.