Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
1 porcja - 470 kcal.
Bardzo smaczne i proste do przygotowania pampuchy ziemniaczane z dodatkiem tw...
Odsłon: 894
Dynia nie musi być nudna!
Odsłon: 202
Różowa wstążka jest symbolem walki z rakiem piersi. Amazonki to wspaniałe kob...
Odsłon: 158
Ciastka z maszynkiw lekko zdrowszej wesrji.Użyłam mąkę orkiszową, ksylitol i...
Odsłon: 570
Bardzo smaczne i proste do przygotowania pampuchy ziemniaczane z dodatkiem tw...
Odsłon: 894
Dynia nie musi być nudna!
Odsłon: 202
Różowa wstążka jest symbolem walki z rakiem piersi. Amazonki to wspaniałe kob...
Odsłon: 158
Ciastka z maszynkiw lekko zdrowszej wesrji.Użyłam mąkę orkiszową, ksylitol i...
Odsłon: 570
Składniki
Rodzynki opłukać. Migdały, namoczyć, obrać ze skórki, posiekać. Cebulę oczyścić, pokroić na piórka. Na oleju przesmażyć cebulę. Dodać mielone mięso, rodzynki i migdały. Doprawić solą i pieprzem, wymieszać. Przesmażyć razem, stale mieszając. Ryż ugotować na półmiękko w osolonej wodzie. Formować z niego płaskie placuszki. Na każdy nałożyć łyżeczkę farszu mięsnego. Zlepić brzegi, utoczyć kulki. Jaja rozmącić widelcem. Gotowe kulki panierować w jajkach i tartej bułce. Smażyć na gorącym oleju ze wszystkich stron. Podawać gorące z dodatkiem sałatki z pomidorów, udekorowane listkami sałaty i natką. Kulki zyskują na smaku polane dowolnym sosem.