Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta w wykonaniu domowa wędlinka z kurczaka do przyrządzenia w szynkowarze. Pyszny kurczak w miodzie i przyprawach.
 
         
         
         
            Przepis dnia
ciasteczka są przepyszne, szczerze polecam. Nie zamieniajcie smalcu na inny t...
Odsłon: 54214
Proponuję przepis na pyszne i proste danie - kurczak w sosie słodko-kwaśnym,...
Odsłon: 544
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 5574
 
            Przepis dnia
ciasteczka są przepyszne, szczerze polecam. Nie zamieniajcie smalcu na inny t...
Odsłon: 54214
Proponuję przepis na pyszne i proste danie - kurczak w sosie słodko-kwaśnym,...
Odsłon: 544
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 5574
 
         
         
                Składniki
Fileta z kurczaka myjemy, osuszamy a następnie kroimy w kwadraciki ok. 3x3 cm. następnie wyrabiamy przez ok. 15 min mikserem z końcówkami do wyrabiania ciasta. (skrócenie czasu wyrabiania spowoduje że wędlina będzie się rozwalać przy krojeniu). Na koniec dodajemy wszystkie przyprawy oraz miód. Wkładamy do woreczka i szynkowaru. Wstawiamy na 24 h do lodówki.
Do wysokiego garnka wkładamy szynkowar a następnie nalewamy wody na wysokość szynowaru. Gotujemy szynkę w temperaturze 75 stopni. Temperatura nie może przekroczyć 80 stopni bo wędlina nie będzie wilgotna. Wyłączamy po 2 h gaz i odstawiamy szynkowar do ostygnięcia a następnie wkładamy na noc do lodówki.