Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam jak moj dom wypelnia zapach swiezych, pieczonych buleczek...Sami sie przekonajcie :)
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34863
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15115
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34863
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15115
Składniki
Make, drozdze, cukier i sol wsypujemy do miski. Dodajemy oliwe z oliwek. Zaczynamy wyrabiac ciasto(najlepiej mikserem ze spiralnymi koncowkami).Powoli wlewamy goraca(nie wrzaca!) wode. Ciasto nie powinno byc za bardzo lejace, najlepiej zeby bylo zwate ale pulchne.
Formujemy kule, przykrywamy czysta scierka i odstawiamy w cieple miejsce do wyrosniecia. Przygotowujemy blache i wyscielamy ja papierem do pieczenia.
Gdy ciasto wyrosnie, dzielimy je na cztery czesci, z kazdej formujemy walek i kroimy go na kawalki dlugosci 5 - 6 cm, kazdy kawalek "kulamy" w dloniach i kladziemy na blache.Ponownie przykrywamy scierka i czekamy az nasze kuleczki wyrosna.
Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni i pieczemy buleczki przez okolo 30 minut(az beda zlocisto - brazowe). Smacznego!