Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam jak moj dom wypelnia zapach swiezych, pieczonych buleczek...Sami sie przekonajcie :)
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17772
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1858
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15555
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 7155
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17772
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1858
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15555
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 7155
Składniki
Make, drozdze, cukier i sol wsypujemy do miski. Dodajemy oliwe z oliwek. Zaczynamy wyrabiac ciasto(najlepiej mikserem ze spiralnymi koncowkami).Powoli wlewamy goraca(nie wrzaca!) wode. Ciasto nie powinno byc za bardzo lejace, najlepiej zeby bylo zwate ale pulchne.
Formujemy kule, przykrywamy czysta scierka i odstawiamy w cieple miejsce do wyrosniecia. Przygotowujemy blache i wyscielamy ja papierem do pieczenia.
Gdy ciasto wyrosnie, dzielimy je na cztery czesci, z kazdej formujemy walek i kroimy go na kawalki dlugosci 5 - 6 cm, kazdy kawalek "kulamy" w dloniach i kladziemy na blache.Ponownie przykrywamy scierka i czekamy az nasze kuleczki wyrosna.
Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni i pieczemy buleczki przez okolo 30 minut(az beda zlocisto - brazowe). Smacznego!