Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i prosta przekąska, która może zastąpić chipsy :) Możemy je zajadać również z sosami czy dipami. Są delikatne, puszyste i chrupiące.
Do miski wsypujemy szklankę mąki, dodajemy olej, oliwę, szczyptę soli. Następnie dolewamy wodę.
Zarabiamy na gładkie ciasto - jak na pierogi. Dzielimy nożem na kilka części, przekładamy do miski, przykrywamy ściereczką i pozostawiamy na 5 minut.
Stolnicę podsypujemy mąką i rozwałkowujemy po 1 kawałku ciasta na grubość ok 2 mm. Kroimy w paski.
Rozgrzewamy suchą patelnię i układamy na niej po kilka paseczków ciasta. Czekamy, aż na cieście pojawią się pęcherzyki powietrza i przekładamy na drugą stronę. Gdy ciasto będzie zarumienione z obu stron, zdejmujemy je z patelni.
Smacznego :)
Warzywa z patelni to doskonały pomysł na szybki, prosty i smaczny obiad. Jego...
Odsłon: 6331
Za oknem upał więc i nie ma się ochoty na wypieki. Takie ciacho przygotujemy...
Odsłon: 8796
Każda gofrownica jest trochę inna, więc czas przygotowania gofrów około 10 mi...
Odsłon: 118
Chciałam podzielić się z wami przepisem na pyszną roladę drobiową. Rolada nad...
Odsłon: 42
Bigos z świeżej/słodkiej kapusty z kiełbasą i łopatką.
Odsłon: 85
Sezon na jagody nadal trwa , dostałam od kuzynki jagody i postanowiłam zrobić...
Odsłon: 183
Każda gofrownica jest trochę inna, więc czas przygotowania gofrów około 10 mi...
Odsłon: 118
Chciałam podzielić się z wami przepisem na pyszną roladę drobiową. Rolada nad...
Odsłon: 42
Bigos z świeżej/słodkiej kapusty z kiełbasą i łopatką.
Odsłon: 85
Sezon na jagody nadal trwa , dostałam od kuzynki jagody i postanowiłam zrobić...
Odsłon: 183
Składniki
Do miski wsypujemy szklankę mąki, dodajemy olej, oliwę, szczyptę soli. Następnie dolewamy wodę.
Zarabiamy na gładkie ciasto - jak na pierogi. Dzielimy nożem na kilka części, przekładamy do miski, przykrywamy ściereczką i pozostawiamy na 5 minut.
Stolnicę podsypujemy mąką i rozwałkowujemy po 1 kawałku ciasta na grubość ok 2 mm. Kroimy w paski.
Rozgrzewamy suchą patelnię i układamy na niej po kilka paseczków ciasta. Czekamy, aż na cieście pojawią się pęcherzyki powietrza i przekładamy na drugą stronę. Gdy ciasto będzie zarumienione z obu stron, zdejmujemy je z patelni.
Smacznego :)
Przepisy Przekąski
Przekąski
Fit tortilla z tuńczykiem
Przekąski
Sałatka buraczana z kaszą i sosem czosnkowym
Przekąski
Langosz
Przekąski
Pizza z pieczarkami.
Fit tortilla z tuńczykiem
Zdrowy i lekki lunch
Odsłon: 58
Sałatka buraczana z kaszą i sosem czosnkowym
Smaczna przekąska dla niespodziewanych gości.
Odsłon: 55