Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i prosta przekąska, która może zastąpić chipsy :) Możemy je zajadać również z sosami czy dipami. Są delikatne, puszyste i chrupiące.
Do miski wsypujemy szklankę mąki, dodajemy olej, oliwę, szczyptę soli. Następnie dolewamy wodę.
Zarabiamy na gładkie ciasto - jak na pierogi. Dzielimy nożem na kilka części, przekładamy do miski, przykrywamy ściereczką i pozostawiamy na 5 minut.
Stolnicę podsypujemy mąką i rozwałkowujemy po 1 kawałku ciasta na grubość ok 2 mm. Kroimy w paski.
Rozgrzewamy suchą patelnię i układamy na niej po kilka paseczków ciasta. Czekamy, aż na cieście pojawią się pęcherzyki powietrza i przekładamy na drugą stronę. Gdy ciasto będzie zarumienione z obu stron, zdejmujemy je z patelni.
Smacznego :)
Przepis na ciasto naleśnikowe, które zawsze się udaje. Naleśniki są lekko chr...
Odsłon: 6268
Postanowiłam wypróbować przepis Ani Starmach na leniwe ze słodką bułką tartą....
Odsłon: 23801
Pyszna orzeźwiająca letnia sałatka.Idealna do grilla jak również na piknik, s...
Odsłon: 237
Pyszna i orzeźwiająca sałatka owocowa z orzechami i płatkami migdałów .Ideal...
Odsłon: 118
Kto nie był na grillu gdzie były grillowane warzywka?!
Odsłon: 55
Świeże warzywa i kremowy bogaty w smaku sos!
Odsłon: 61
Pyszna orzeźwiająca letnia sałatka.Idealna do grilla jak również na piknik, s...
Odsłon: 237
Pyszna i orzeźwiająca sałatka owocowa z orzechami i płatkami migdałów .Ideal...
Odsłon: 118
Kto nie był na grillu gdzie były grillowane warzywka?!
Odsłon: 55
Świeże warzywa i kremowy bogaty w smaku sos!
Odsłon: 61
Składniki
Do miski wsypujemy szklankę mąki, dodajemy olej, oliwę, szczyptę soli. Następnie dolewamy wodę.
Zarabiamy na gładkie ciasto - jak na pierogi. Dzielimy nożem na kilka części, przekładamy do miski, przykrywamy ściereczką i pozostawiamy na 5 minut.
Stolnicę podsypujemy mąką i rozwałkowujemy po 1 kawałku ciasta na grubość ok 2 mm. Kroimy w paski.
Rozgrzewamy suchą patelnię i układamy na niej po kilka paseczków ciasta. Czekamy, aż na cieście pojawią się pęcherzyki powietrza i przekładamy na drugą stronę. Gdy ciasto będzie zarumienione z obu stron, zdejmujemy je z patelni.
Smacznego :)
Przepisy Przekąski
Przekąski
Grillowana cukinia z papryką
Przekąski
Mozzarella z pomidorami
Przekąski
Sałatka z ryżu
Przekąski
Placki ziemniaczane z młodych ziemniaków
Grillowana cukinia z papryką
Kto nie był na grillu gdzie były grillowane warzywka?!
Odsłon: 55
Mozzarella z pomidorami
Najlepsza przystawka na każdą imprezkę
Odsłon: 60