Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakuje wybornie, polecam ten przepis.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3919
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415169
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2485
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3919
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415169
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2485
Składniki
Wykonanie: Makaron ugotować zgodnie z opisem na opakowaniu, zahartować i odcedzić. Dynię pokroić na plasterki i poddusić w garnku do odparowania wody, dodać posiekany czosnek i część pietruszki, oliwę , smażyć i mieszać drewnianą łyżką. Filety z dorsza pokroić na kawałki, dodać do potrawy i chwilę podsmażyć. Następnie wymieszać z makaronem, startym serem, wsypać resztę pietruszki, przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać i podawać. Bardzo ładnie prezentuje się danie serwowane w kawałku pustej dyni.