Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj na padający deszcz i nudę znalazłam sposób. Upiekłam drożdżowe bułeczki . Jest to szybki sposób na pyszne, lekkie i puszyste bułeczki z różnym nadzieniem. Dzisiaj nadzieniem był serek do smarowania, szczypior, czosnek i przyprawy.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 258
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1079
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 258
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1079
Składniki
mąkę przesiać na stolnicę dodać drożdże dodać sól dodać cukier wymieszać suche składniki dodać mleko i jajka zagnieść ciasto 9 jeśli trzeba podsypując lekko mąką przykryć ściereczką odstawić na 1/2 godziny
Pokroić szczypior do miski wyłożyć serek dodać miękkie masło przecisnąć przez praskę czosnek dodać suszony czosnek i suszone pomidory
wymieszać dokładnie dodać szczypiorek
ciasto podzielić na 3 części i rozwałkować każdą część na cienki placek na połowie placka wyłożyć farsz, przykryć druga połową . a następnie w poprzek zwinąć w rulon
Rulon podzielić na 8 części
na stojąco wyłożyć w wysmarowane olejem formy na muffinki
albo na wyłożoną papierem blaszkę posmarować roztrzepanym jajkiem
Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około 25 minut
albo takie Smacznego!!!