Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przedstawiam wam przepis na najlepsze paszteciki do barszczu wigilijnego! Nawet moja siostrzenica, czyli największy niejadek jakoego znam zawsze chętnie sięga po ten wypiek. To bardzo łatwy przepis, a smakiem naprawdę potrafią zachwycić. U mnie zawsze pojawiają się na wigilię, ale robię je też często w ciągu roku. Z mojego przepisu wychodzi 17 pasztecików, każdy z nich ma 74 kalorie, przy czym 2g białka. Starałam się zrobić ten przepis w zdrowszej wersji, ale mimo to pojawia się w nim cukier, aby drożdże mogły wyrosnąć. Nie zastępujcie go żadnym słodzikiem, bo wasze ciasto nie wyrośnie. A teraz zapraszam do przeczytania przepisu, smacznego!
Jeśli macie sentyment do budyniu z sokiem, koniecznie spróbujcie kociewskiego...
Odsłon: 93
Krokiety na twarogu z dodatkiem kolendry i chili to bardzo aromatyczne, delik...
Odsłon: 5693
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 3994
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 109
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 687
Jeśli macie sentyment do budyniu z sokiem, koniecznie spróbujcie kociewskiego...
Odsłon: 93
Krokiety na twarogu z dodatkiem kolendry i chili to bardzo aromatyczne, delik...
Odsłon: 5693
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 3994
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 109
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 687
Składniki
Drożdże pokrusz w miseczce i zalej ciepłą wodą, dodaj cukier oraz wymieszaj. Do osobnej miski wlej ciepłą wodę i połóż do niej miseczkę z drożdżami.
Mąkę wymieszaj z solą, masłem, drożdżami i wyrób ciasto. Przykryj ściereczką i odstaw do wyrośnięcia.
Pokrój kapustę i wrzuć ją do garnka, zalej ½ szklanki wody i na małym ogniu gotuj do miękkości. W tym czasie ugotuj też pieczarki. Następnie je odcedź i bardzo drobno posiekaj. Kiedy kapusta się ugotuje mocno ją odciśnij, dodaj pieczarki, sól, pieprz i oregano.
Wyrośnięte ciasto przełożyć na stolnicę podsypaną delikatnie mąką. Rozwałuj i rozłoż farsz, zachowując trochę wolnego miejsca. Dłuższy brzeg zwiń w rulon i zlep. Pokrój w poprzek. Blachę wyłóż papierem do pieczenia i ułóż na niej paszteciki, wstaw do piekarnika nagrzanego do 180° i piecz 25 minut.