Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczarka, jest to bardzo niedoceniony grzyb. Jest smaczna i łatwo dostępna. Dzisiejsza propozycja zaspokoi wiele delikatnych podniebień pod względem smaku. Polecam.
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 885
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 817
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 281
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 885
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 817
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 281
Składniki
Pieczarki myjemy i kroimy na ćwiartki. Do tej potrawy wybieramy młode czyli nie otwarte pieczarki, więc nie obieramy ich.
Cebule obieramy i kroimy w piórka lub w większe kawałki.
Do pociętych pieczarek dodajemy pokrojoną cebulę. Dodajemy również sól, pieprz, oregano i majranek.
Następnie dodajemy masło i dolewamy trochę oliwy oraz wody.
Całość dusimy pod przykryciem około 30-45 minut do miękkości. A po tym czasie to już tylko smacznego.