Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczarka, jest to bardzo niedoceniony grzyb. Jest smaczna i łatwo dostępna. Dzisiejsza propozycja zaspokoi wiele delikatnych podniebień pod względem smaku. Polecam.
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 70
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 482
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1394
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1873
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 70
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 482
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1394
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1873
Składniki
Pieczarki myjemy i kroimy na ćwiartki. Do tej potrawy wybieramy młode czyli nie otwarte pieczarki, więc nie obieramy ich.
Cebule obieramy i kroimy w piórka lub w większe kawałki.
Do pociętych pieczarek dodajemy pokrojoną cebulę. Dodajemy również sól, pieprz, oregano i majranek.
Następnie dodajemy masło i dolewamy trochę oliwy oraz wody.
Całość dusimy pod przykryciem około 30-45 minut do miękkości. A po tym czasie to już tylko smacznego.