Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczarka, jest to bardzo niedoceniony grzyb. Jest smaczna i łatwo dostępna. Dzisiejsza propozycja zaspokoi wiele delikatnych podniebień pod względem smaku. Polecam.
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40664
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 1062
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 259
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3389
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40664
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 1062
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 259
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3389
Składniki
Pieczarki myjemy i kroimy na ćwiartki. Do tej potrawy wybieramy młode czyli nie otwarte pieczarki, więc nie obieramy ich.
Cebule obieramy i kroimy w piórka lub w większe kawałki.
Do pociętych pieczarek dodajemy pokrojoną cebulę. Dodajemy również sól, pieprz, oregano i majranek.
Następnie dodajemy masło i dolewamy trochę oliwy oraz wody.
Całość dusimy pod przykryciem około 30-45 minut do miękkości. A po tym czasie to już tylko smacznego.