Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Faszerowane ogórki to świetny pomysł na letnie śniadanie dla całej rodziny, które z pewnością odczaruje nawet niezbyt lubiane warzywa, szczególnie przez najmłodszych. Soczyste i chrupiące ogórki wypełnione słodką marchewką i kremowym serkiem z dodatkiem aromatycznego i wyrazistego sera. Danie będzie idealnym dodatkiem do kanapek z wiejskim masłem czy też jajecznicy lub jajek sadzonych. Całość przygotujesz bardzo szybko i prosto, z zaledwie kilku składników, a efekt będzie przypominał przystawkę z najlepszych restauracji. Do uzupełnienia tego smaku wystarczają jedynie sól i pieprz.
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 510
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3561
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 1776
Sernik Izaura to efektowne ciasto, nazwane na cześć tytułowej bohaterki szale...
Odsłon: 30525
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 510
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3561
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 1776
Sernik Izaura to efektowne ciasto, nazwane na cześć tytułowej bohaterki szale...
Odsłon: 30525
Składniki
Ogórki przetnij wzdłuż na pół i wybierz pestki za pomocą małej łyżeczki. Te możesz użyć do przygotowania innych dań lub sałatek.
Marchewki obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Na takiej samej tarce zetrzyj parmezan. Przenieś je do miski, dodaj serek śmietankowy i odsączony groszek. Dopraw całość do smaku i dobrze wymieszaj.
Nadziewaj ogórki przygotowaną masą.
Faszerowane ogórki możesz wstawić do lodówki na 30 minut, by smaki się połączyły.
Resztki przechowuj w lodówce, w szczelnym pojemniku i zużyj w ciągu 2 dni.