Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Faszerowane ogórki to świetny pomysł na letnie śniadanie dla całej rodziny, które z pewnością odczaruje nawet niezbyt lubiane warzywa, szczególnie przez najmłodszych. Soczyste i chrupiące ogórki wypełnione słodką marchewką i kremowym serkiem z dodatkiem aromatycznego i wyrazistego sera. Danie będzie idealnym dodatkiem do kanapek z wiejskim masłem czy też jajecznicy lub jajek sadzonych. Całość przygotujesz bardzo szybko i prosto, z zaledwie kilku składników, a efekt będzie przypominał przystawkę z najlepszych restauracji. Do uzupełnienia tego smaku wystarczają jedynie sól i pieprz.
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 115
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1808
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14431
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19527
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 115
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1808
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14431
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19527
Składniki
Ogórki przetnij wzdłuż na pół i wybierz pestki za pomocą małej łyżeczki. Te możesz użyć do przygotowania innych dań lub sałatek.
Marchewki obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Na takiej samej tarce zetrzyj parmezan. Przenieś je do miski, dodaj serek śmietankowy i odsączony groszek. Dopraw całość do smaku i dobrze wymieszaj.
Nadziewaj ogórki przygotowaną masą.
Faszerowane ogórki możesz wstawić do lodówki na 30 minut, by smaki się połączyły.
Resztki przechowuj w lodówce, w szczelnym pojemniku i zużyj w ciągu 2 dni.