Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis jest bardzo prosty w przygotowaniu Faworki zawsze wychodzą rewelacyjne w smaku I bardzo ważnym ułatwieniem jest fakt że nie musimy wybijać ciasta a nasze Faworki i tak będą bardzo delikatne ,chrupiące i będą złociste z mnóstwem tzw .bąbli Zachęcamy do skuszenia się na nie .:)
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5242
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 816
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11654
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5040
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1284
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5242
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 816
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11654
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5040
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1284
Składniki
Przygotowanie Ciasta Wszystkie Składniki oprócz cukru pudru połączyć w jednolitą masę zawinąć w strecz jeżeli niemasz włożyć do foliowego woreczka przystosowanego do przechowywania żywności i odłożyć do lodówki na ok 40 min . Następnie dzielimy ciasto na odpowiednie dla nas porcje i rozwałkowujemy je na płaty Ok 2-4 mm i wycinamy rąby Ok 5cm szerokości długość wg uznania Smażymy na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor z obu stron wyjmujemy po ostygnięciu posypujemy cukrem pudrem no i Smacznego Oczywiście Faworki można wykonać w wersji fit stosując zamienniki jak w przepisie.