Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Efektowna zakąska o włoskim rodowodzie, naprawdę warto spróbować.
Jest to rodzaj płaskiego włoskiego chlebka, na bazie ciasta do pizzy ale bez...
Odsłon: 972
Składniki
Drożdże rozetrzeć z cukrem, dodać ciepłe mleko i 2 łyżki mąki, dokładnie wymieszać i zostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia. Mąkę przesiać do miski, dodać sól, rozczyn i 2 łyżki oliwy z oliwek. Wymieszać wszystko drewnianą łyżką, po czym przenieść na stolnicę i wyrabiać dokładnie ręką kilka minut, aż będzie gładkie i elastyczne. Wyrobione ciasto przełożyć do miski, przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Po tym czasie jeszcze raz ciasto zagnieść ok. 1 min. Rozwałkować i wyłożyć na wysmarowaną oliwą blaszkę. Przykryć i odstawić do wyrośnięcia. Po tym czasie ciasto wysmarować oliwą i rozgniecionym czosnkiem, końcem drewnianej łyżki zrobić na cieście regularne dołki, oprószyć ziołami i solą morską, obłożyć oliwkami. Ponownie odstawić ciasto do wyrośnięcia. Piec w nagrzanym do 220 o C piekarniku ok. 20 min.
Przepisy Przekąski
Przekąski
SZPARAGI Z SEREM I BOCZKIEM
Przekąski
Tarta "szachownica" ze szparagami, pesto i camembertem
Przekąski
Młoda kapusta z pieczarkami
Przekąski
Burek
SZPARAGI Z SEREM I BOCZKIEM
Sezon szparagowy w pełni tak więc przygotowałam dla was przepyszne szparagi z...
Odsłon: 43
Tarta "szachownica" ze szparagami, pesto i camembertem
Pyszna, efektowna tarta ze szparagami na cieście francuskim to przekąska, któ...
Odsłon: 28