Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszysty drożdżowy chlebek z pysznymi dodatkami. Podany z oliwą z oliwek będzie wspaniałą przekąską.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8025
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 357
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3519
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 633
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8025
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 357
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3519
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 633
Składniki
Porcja na foremkę 25 x 35cm W ciepłej wodzie rozpuszczamy drożdże. Dodajemy mąkę, cukier, sól, oliwę i zagniatamy. Ciasto przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na godzinę do wyrośnięcia. Ciasto wykładamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Smarujemy oliwą. Palcem robimy dziurki i w każdą wkładamy kosteczki sera feta.
Układamy na górze pokrojone suszone pomidory, salami i figę w plasterkach. Odstawiamy jeszcze na 10-15 minut.
Pieczemy w 220 stopniach przez 25 minut. Najlepsza jest na świeżo, zaraz po upieczeniu.