Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszysty drożdżowy chlebek z pysznymi dodatkami. Podany z oliwą z oliwek będzie wspaniałą przekąską.
Porcja na foremkę 25 x 35cm
W ciepłej wodzie rozpuszczamy drożdże. Dodajemy mąkę, cukier, sól, oliwę i zagniatamy. Ciasto przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na godzinę do wyrośnięcia.
Ciasto wykładamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Smarujemy oliwą. Palcem robimy dziurki i w każdą wkładamy kosteczki sera feta.
Układamy na górze pokrojone suszone pomidory, salami i figę w plasterkach. Odstawiamy jeszcze na 10-15 minut.
Pieczemy w 220 stopniach przez 25 minut. Najlepsza jest na świeżo, zaraz po upieczeniu.
Focaccia z suszonymi pomidorami i szparagami to swietna propozycja na kolację...
Odsłon: 1257
Przepis dnia
Rekomendacja do dzisiejszego przepisu: Zrób z podwójnej porcji! Nie mogłam si...
Odsłon: 11488
Pyszna i łatwa sałatka z cukini w zalewie z musztardą francuską idealna jako...
Odsłon: 212
Polędwiczki z indyka przygotujecie w kilka chwil. Duszone w śmietanowym sosi...
Odsłon: 43
Kruche, delikatne ciasteczka maślane. Żeby je wyczarować wystarczy masło, mą...
Odsłon: 421
Przepis dnia
Rekomendacja do dzisiejszego przepisu: Zrób z podwójnej porcji! Nie mogłam si...
Odsłon: 11488
Pyszna i łatwa sałatka z cukini w zalewie z musztardą francuską idealna jako...
Odsłon: 212
Polędwiczki z indyka przygotujecie w kilka chwil. Duszone w śmietanowym sosi...
Odsłon: 43
Kruche, delikatne ciasteczka maślane. Żeby je wyczarować wystarczy masło, mą...
Odsłon: 421
Składniki
Porcja na foremkę 25 x 35cm W ciepłej wodzie rozpuszczamy drożdże. Dodajemy mąkę, cukier, sól, oliwę i zagniatamy. Ciasto przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na godzinę do wyrośnięcia. Ciasto wykładamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Smarujemy oliwą. Palcem robimy dziurki i w każdą wkładamy kosteczki sera feta.
Układamy na górze pokrojone suszone pomidory, salami i figę w plasterkach. Odstawiamy jeszcze na 10-15 minut.
Pieczemy w 220 stopniach przez 25 minut. Najlepsza jest na świeżo, zaraz po upieczeniu.
Przepisy Przekąski
Przekąski
Imprezowe kanapeczki
Przekąski
Imprezowe roladki z cukinią
Przekąski
Muffiny z cukinią
Przekąski
Tarta ze szparagami
Imprezowe kanapeczki
Te imprezowe kanapeczki zrobią furorę na każdym przyjęciu. Warstwy pikantnych...
Odsłon: 10
Imprezowe roladki z cukinią
Rolady z aromatycznym łososiem i twarożkiem są najczęściej wykonywane w szpin...
Odsłon: 18