Do góry

Przekąski Przepis na:

''Francuskie" paluszki

''Francuskie paluszki

Autor:

Przepisów i artykułów: 601 Ocena: 10821

Dodano:

Odsłon: 3703

Cudowne chrupiące paluszki z ciasta francuskiego, polane białą i gorzką czekoladą. W sam raz na piknikową przekąskę.

Składniki

  • ciasto francuskie 275 g
  • czekolada gorzka 90 g
  • biała czekolada 90 g
  • mleko kilka łyżeczek
> 6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Paluszki są szybkie w wykonaniu i bardzo smaczne.

    Dobrze schłodzone gotowe ciasto francuskie rozwijamy i kroimy w 1-1,5 cm paski.

    Każdy paseczek delikatnie składamy na pół i lekko rolujemy.

    Dużą blachę wykładamy papierem do pieczenia i układamy paluszki.

    Pieczemy w 190-195 C około 10 minut.

    Każdą z osobna czekoladę mieszamy z mlekiem, rozpuszczamy i polewamy ostudzone paluszki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń