Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cudowne chrupiące paluszki z ciasta francuskiego, polane białą i gorzką czekoladą. W sam raz na piknikową przekąskę.
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 240
Polecam.
Odsłon: 725
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36238
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 401
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 240
Polecam.
Odsłon: 725
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36238
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 401
Składniki
Paluszki są szybkie w wykonaniu i bardzo smaczne. Dobrze schłodzone gotowe ciasto francuskie rozwijamy i kroimy w 1-1,5 cm paski. Każdy paseczek delikatnie składamy na pół i lekko rolujemy. Dużą blachę wykładamy papierem do pieczenia i układamy paluszki. Pieczemy w 190-195 C około 10 minut. Każdą z osobna czekoladę mieszamy z mlekiem, rozpuszczamy i polewamy ostudzone paluszki.