Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna i delikatna galaretka z kurczaka na imprezę, przyjęcia czy święta.
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 83
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 189
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 83
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 189
Składniki
Mięso i łapki z kurczaka opłukaj, włóż do garnka i zalej wodą i zagotuj. W razie potrzeby zbierz szumowiny, dodaj obrane i opłukane warzywa i przyprawy. Wszystko gotuj aż będzie miękkie. Wyjmij na sito i ostudź.
Z udek i piersi usuń skórki, mięso obierz od kości i pokrój drobno. Żelatynę przygotuj według instrukcji na opakowaniu, wywar przecedź na sicie i dodaj żelatynę. Na dnie salaterek ułóż pokrojone plasterki marchewki, pokrojone mięso i zalej wywarem z żelatyną. Odstaw do stężenia. Po wystudzeniu wstaw do lodówki.