Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grillowane kiełbaski często z pieczywem zjadamy, ale jak je z warzywami grillowanymi podamy, to nowy smak uzyskamy. Kiełbaski już gotowe w dwóch smakach mamy, wiec do warzyw dokładamy. Ulubione warzywa można na różne sposoby komponować i ich nie żałować.
Składniki
Papryki oczyszczamy z ziaren i kroimy w paski, cebulę w ósemkę, pomidory w ćwiartki. Jeśli używamy koktajlowych, to pozostawiamy je w całości. Paprykę z cebulą przekładamy do miski, skrapiamy olejem, doprawiamy solą i mieszamy. Warzywa przekładamy do dużej foremki aluminiowej, przykrywamy folią aluminiową i grillujemy do momentu, aż będą al dente. Od czasu do czasu mieszamy. Pomidorki skrapiamy olejem i grillujemy bezpośrednio na rożnie i dodajemy do warzyw. Można też dodać je do warzyw, ale pod koniec grillowania.
Kiełbaski grillujemy, tak jak lubimy. Warzywa doprawiamy pieprzem i papryką wędzoną do smaku, posypujemy posiekanym szczypiorkiem i podajemy z kiełbaskami. Rada: jeśli przełożymy gotowe, grillowane kiełbaski do warzyw, pomieszamy i kilka min zostawimy na rożnie, to kiełbaski nadadzą warzywom, fajnego smaku.