Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna propozycja na grilla. Odmiana od kiełbas i karkówek, które zazwyczaj grillujemy, a i wygląd ma ciekawszy niż zwykłe szaszłyczki.
Mięso z indyka umyć i pokroić w taki sposób, aby uzyskać cienkie i jak najdłuższe paski
Z oleju i 1,5 łyżeczki przyprawy zrobić marynatę. Obtoczyć w niej mięso i odstawić na godzinę do lodówki
Paprykę umyć, oczyścić z pestek i pokroić w kostkę. Pieczarki obrać i pokroić w mniejsze kawałki ( zbyt małe będą pękać przy nabijaniu na szpadkę )
Po tym czasie mięso wyjąć z marynaty i nadziewać na szpadki na przemian z papryka i pieczarkami
Piec na grillu po kilka minut z każdej strony, kilkakrotnie je obracając
Propozycja na wegański obiadek z pszenno - gryczanych pierożków z kiszoną kap...
Odsłon: 5797
Jako, ze najlepszym z warzyw jest kotlet z karkowki, polecam .Wspaniale, prze...
Odsłon: 19114
Do szaszłyków używam karkówki i 3 kolorów papryki. Opcjonalnie papryki można...
Odsłon: 315
Uwielbiam lekko słodki i orzechowy smak dziczyzny, który idealnie komponuje s...
Odsłon: 47
Niezwykle kremowe risotto z kurczakiem i szparagami.
Odsłon: 157
Deser truskawkowy w formie musu truskawkowego zmieszanego z galaretką i zwień...
Odsłon: 87
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 87
Uwielbiam lekko słodki i orzechowy smak dziczyzny, który idealnie komponuje s...
Odsłon: 47
Niezwykle kremowe risotto z kurczakiem i szparagami.
Odsłon: 157
Deser truskawkowy w formie musu truskawkowego zmieszanego z galaretką i zwień...
Odsłon: 87
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 87
Składniki
Mięso z indyka umyć i pokroić w taki sposób, aby uzyskać cienkie i jak najdłuższe paski
Z oleju i 1,5 łyżeczki przyprawy zrobić marynatę. Obtoczyć w niej mięso i odstawić na godzinę do lodówki
Paprykę umyć, oczyścić z pestek i pokroić w kostkę. Pieczarki obrać i pokroić w mniejsze kawałki ( zbyt małe będą pękać przy nabijaniu na szpadkę )
Po tym czasie mięso wyjąć z marynaty i nadziewać na szpadki na przemian z papryka i pieczarkami
Piec na grillu po kilka minut z każdej strony, kilkakrotnie je obracając
Przepisy Przekąski
Przekąski
Tortilla z jajkiem sadzonym i warzywami
Przekąski
Kotlety jajeczne z brokułem
Przekąski
Ziemniaki zapiekane farszem grzybowym
Przekąski
Zapiekanka z pieczarkami i mozarellą
Tortilla z jajkiem sadzonym i warzywami
Szybki i smaczny ciepły posiłek idealny na śniadanie lub obiadokolacja gdy ni...
Odsłon: 97
Kotlety jajeczne z brokułem
Warto wypróbować ten przepis.
Odsłon: 88