Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna propozycja na grilla. Odmiana od kiełbas i karkówek, które zazwyczaj grillujemy, a i wygląd ma ciekawszy niż zwykłe szaszłyczki.
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8575
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3029
Polecam.
Odsłon: 1814
Polecam.
Odsłon: 518
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8575
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3029
Polecam.
Odsłon: 1814
Polecam.
Odsłon: 518
Składniki
Mięso z indyka umyć i pokroić w taki sposób, aby uzyskać cienkie i jak najdłuższe paski
Z oleju i 1,5 łyżeczki przyprawy zrobić marynatę. Obtoczyć w niej mięso i odstawić na godzinę do lodówki
Paprykę umyć, oczyścić z pestek i pokroić w kostkę. Pieczarki obrać i pokroić w mniejsze kawałki ( zbyt małe będą pękać przy nabijaniu na szpadkę )
Po tym czasie mięso wyjąć z marynaty i nadziewać na szpadki na przemian z papryka i pieczarkami
Piec na grillu po kilka minut z każdej strony, kilkakrotnie je obracając