Do góry

Przekąski Przepis na:

Grillowane szaszłyki - wstążki z indyka

Grillowane szaszłyki - wstążki z indyka

Autor:

Przepisów i artykułów: 59 Ocena: 1736

Dodano:

Odsłon: 1694

Smaczna propozycja na grilla. Odmiana od kiełbas i karkówek, które zazwyczaj grillujemy, a i wygląd ma ciekawszy niż zwykłe szaszłyczki.

Składniki

  • ok 40 dag mięsa z piersi indyka
  • kilka dużych pieczarek
  • papryka czerwona
  • olej ( 3 łyżki )
  • przyprawa do drobiu ( ja użyłam przyprawy złocistej do kurczaka - moja ulubiona )
  • szpadki do szaszłyków
3-4 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mięso z indyka umyć i pokroić w taki sposób, aby uzyskać cienkie i jak najdłuższe paski

  2. Z oleju i 1,5 łyżeczki przyprawy zrobić marynatę. Obtoczyć w niej mięso i odstawić na godzinę do lodówki

  3. Paprykę umyć, oczyścić z pestek i pokroić w kostkę. Pieczarki obrać i pokroić w mniejsze kawałki ( zbyt małe będą pękać przy nabijaniu na szpadkę )

  4. Po tym czasie mięso wyjąć z marynaty i nadziewać na szpadki na przemian z papryka i pieczarkami

  5. Piec na grillu po kilka minut z każdej strony, kilkakrotnie je obracając

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń