Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Dziś grilluję rybki, a dokładnie pstrągi. Rybka z aromatycznym masełkiem z dodatkiem ziół, koperku ,natki pietruszki ,czosnku oraz tymianku i rozmarynu. Dodatkowo plastry cytryny dodają wyjątkowego smaku rybce.
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 2146
Wybierasz się w długi weekend na piknik? Może przyda ci się przepis na ciasto...
Odsłon: 161
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 2146
Wybierasz się w długi weekend na piknik? Może przyda ci się przepis na ciasto...
Odsłon: 161
Składniki
Świeże pstrągi wypatroszyć, oczyszczamy, myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym.
Po oczyszczeniu pstrągi nacieramy jak zewnątrz tak i wewnątrz solą, pieprzem i skrapiamy sokiem z cytryny.
Rybkę okrywamy papierem do pieczenia i wkładamy na 2v- 3 godziny do lodówki.
W między czasie masło łączymy z ziołami prowansalskimi doprawiamy solą i pieprzem.
Do środka brzucha ryby rozcieramy masełko ,wkładamy plasterki czosnku.
Wkładamy gałązki natki pietruszki, koperku, tymianku , rozmarynu oraz plasterki cytryny.
Rybki przekładamy na papier do pieczenia wysmarowany olejem, wierzch ryby smarujemy oliwą , na każdej układamy plastry masła , zwijamy i układamy w specjalnym koszyku do wędzenia .
Ryby kładziemy na rozgrzanym grillu często obracając grillujemy około 30 - 40 minut na małym ogniu (prawie tylko dymem).
Podajemy z grillowanymi ziemniaczkami. Czas przygotowania 30 minut + czas marynowania+ czas grillowania