Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grill to nie tylko główne dania, a także dodatki. W tym przypadku kruche, a zarazem pulchne podpłomyki na miksie mąk pełnoziarnistych do upieczenia na ruszcie grilla w kilka minut. Świetnie uzupełniają główne dania, a także zaspokoją pierwszy głód.
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19987
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 524
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 600
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7024
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1244524
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19987
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 524
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 600
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7024
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1244524
Składniki
Wodę podgrzać. Z ciepłej wody, drożdży, cukru oraz łyżki mąki zrobić zaczyn (wszystkie składniki wymieszać na jednolitą masę). Odstawić na 10 minut w ciepłe miejsce.
Po tym czasie dodać wszystkie rodzaje mąk, oliwę oraz zioła i przyprawy. Wyrabiać 10 minut na jednolitą i elastyczną masę. Odstawić na 15 minut w ciepłe miejsce. W tym czasie rozpuścić masło.
Gdy ciasto wyrośnie podzielić na 10 równych części, zrobić kulki. Każdą kulkę rozpłaszczyć palcami na placek. Każdy placek smarować z obu stron rozpuszczonym masłem. Piec na rozgrzanym grillu po kilka minut z każdej strony, aż chlebki wyrosną i zarumienią się. Można użyć także grilla elektrycznego - piec na najwyższej mocy pod przykryciem. Podawać na ciepło, dodatkowo posmarowane rozpuszczonym masłem wymieszanym z miętą. Dobrze smakują też na zimno. Są świetnym dodatkiem do innych dań.