Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z farszem ze słodką kapustą i grzybami
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326116
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11997
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16590
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5348
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326116
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11997
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16590
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5348
Składniki
W młynku żarnowym zmieliłam białą bio grykę na mąkę. Przy użyciu nie palonej kaszy mąka jest jasna.
Mąka użyta do ciast nadaje im bogaty, jakby orzechowy smak.
Wszystkie składniki na ciasto dałam do malaksera z końcówką do ciast.
Można też zagnieść ręcznie. Ciasto schłodziłam w lodówce.
Na smalcu gęsim lekko zrumieniłam pokrojoną w kostkę cebulę. Dodałam obgotowane maślaki. Grzybków wydało mi się za mało i jeszcze dorzuciłam prawdziwka. Podsmażyłam, dodałam pokrojoną kapustę, dolałam wody i podduszałam do miękkości kapusty. Pod koniec całość doprawiłam solą, dużą ilością pieprzu i łyżką przyprawy gulaszowej.
Ciasto rozwałkowałam, musi być większe od formy, wyłożyłam je przy pomocy wałka do blachy z papierem do pieczenia. Nałożyłam schłodzony farsz i lekko zawinęłam brzegi ciasta. Piekłam 35- 40 minut w 175 stopniach.
Smacznego :)