Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z farszem ze słodką kapustą i grzybami
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 761
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113293
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 1290
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 808
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 761
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113293
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 1290
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 808
Składniki
W młynku żarnowym zmieliłam białą bio grykę na mąkę. Przy użyciu nie palonej kaszy mąka jest jasna.
Mąka użyta do ciast nadaje im bogaty, jakby orzechowy smak.
Wszystkie składniki na ciasto dałam do malaksera z końcówką do ciast.
Można też zagnieść ręcznie. Ciasto schłodziłam w lodówce.
Na smalcu gęsim lekko zrumieniłam pokrojoną w kostkę cebulę. Dodałam obgotowane maślaki. Grzybków wydało mi się za mało i jeszcze dorzuciłam prawdziwka. Podsmażyłam, dodałam pokrojoną kapustę, dolałam wody i podduszałam do miękkości kapusty. Pod koniec całość doprawiłam solą, dużą ilością pieprzu i łyżką przyprawy gulaszowej.
Ciasto rozwałkowałam, musi być większe od formy, wyłożyłam je przy pomocy wałka do blachy z papierem do pieczenia. Nałożyłam schłodzony farsz i lekko zawinęłam brzegi ciasta. Piekłam 35- 40 minut w 175 stopniach.
Smacznego :)