Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne bułeczki z duszonymi grzybkami. Można je równie dobrze traktować jako dodatek do kanapek czy grzanek.
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 270
Królowa grilla :)
Odsłon: 71
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 63
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 68
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 214
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 270
Królowa grilla :)
Odsłon: 71
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 63
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 68
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 214
Składniki
Grzyby bardzo dokładnie oczyścić, odciąć trzony, dobrze opłukać pod bieżącą wodą. Większe kapelusze pokroić w paski, mniejsze grzybki zostawić w całości.
Cebulę obrać, po-kroić w drobną kostkę. Wrzucić na gorący tłuszcz, lekko zesmażyć. Dodać pokrojone grzyby, posypać solą i pieprzem, wymieszać. Dusić na małym ogniu pod przykryciem ok. 20 minut, potem zdjąć pokrywkę, by grzyby lekko odparowały.
Można je zagęścić 4 łyżkami śmietany wymieszanymi z 2 łyżkami mąki. Bułeczki przekroić, wydrążyć, napełnić duszonymi grzybami. Podawać od razu.