Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne bułeczki z duszonymi grzybkami. Można je równie dobrze traktować jako dodatek do kanapek czy grzanek.
Prosty przepis na gołąbki mięsno - ryżowe z białej kapusty. Tak przygotowane...
Odsłon: 627
Danie w stylu meksykańskim - pieczony batat, z sałatką z czerwonej fasoli, ku...
Odsłon: 18
Prosty przepis na gołąbki mięsno - ryżowe z białej kapusty. Tak przygotowane...
Odsłon: 627
Danie w stylu meksykańskim - pieczony batat, z sałatką z czerwonej fasoli, ku...
Odsłon: 18
Składniki
Grzyby bardzo dokładnie oczyścić, odciąć trzony, dobrze opłukać pod bieżącą wodą. Większe kapelusze pokroić w paski, mniejsze grzybki zostawić w całości.
Cebulę obrać, po-kroić w drobną kostkę. Wrzucić na gorący tłuszcz, lekko zesmażyć. Dodać pokrojone grzyby, posypać solą i pieprzem, wymieszać. Dusić na małym ogniu pod przykryciem ok. 20 minut, potem zdjąć pokrywkę, by grzyby lekko odparowały.
Można je zagęścić 4 łyżkami śmietany wymieszanymi z 2 łyżkami mąki. Bułeczki przekroić, wydrążyć, napełnić duszonymi grzybami. Podawać od razu.