Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
prostota jest w tym przypadku idealna sprawdza się znakomicie nie-wycudowany ( nie naćkane składników) GYROS i dobra chrupiąca kapusta pekińska w sosie a''la winegret. nie korzystam z gotowych mieszanek przypraw ale oczywiście można kupić gotową mieszankę GYROS.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22628
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14953
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4729
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44760
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 649
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 687
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22628
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14953
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4729
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44760
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 649
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 687
Składniki
Mięso pokroić w bardzo cienkie względnie długie paseczki. Cebulę w cienkie piórka, paprykę również w cienkie długie paseczki. wszystkie przyprawy wymieszać w miseczce.
W obszernym wygodnym rondlu-lub głębokiej patelni podsmażamy cebulę na oleju. Dodajemy mięso przesmażamy aż się ładnie zarumieni następnie podlewamy lekko wodą i dusimy pod przykryciem aż będzie względnie miękkie w razie potrzeby podlewając wodą ( ale nie za dużo trochę wody odparować i dopiero znowu dolać trochę) dodać paprykę przesmażyć i kiedy puści sok dodać przyprawy, następnie trochę wody i odparować aż sos z przypraw oblepi ładnie kawałki mięsa.
Kapustę pekińska poszatkować wg. uznania i zalać ok 15 min przed podaniem sosem : sok z połowy cytryny mieszamy z 4 łyżkami oleju/oliwy i 3 łyżkami wody dodajemy zioła i czosnek gran.
Polecam proste bardzo smaczne fajny kontrast pikantnego mięsa z chrupiąca lekko kwaśną kapustą pasują do siebie idealnie, można zawijać w chlebki pita, zjeść np z kuskusem.