Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te imprezowe kanapeczki zrobią furorę na każdym przyjęciu. Warstwy pikantnych pikli, cienko pokrojonych wędlin i sera, miękki chlebek to przepis na kanapki, których potrzebujesz, gdy chcesz urządzić najlepszą imprezę w historii.
Staropolski piernik powinien dojrzewać nawet 2 miesiące. Ale co jeśli nie mas...
Odsłon: 99022
Puszysty piernik last minute, który zrobicie w zaledwie kilka chwil. Wystarcz...
Odsłon: 129
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5091
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5910
Staropolski piernik powinien dojrzewać nawet 2 miesiące. Ale co jeśli nie mas...
Odsłon: 99022
Puszysty piernik last minute, który zrobicie w zaledwie kilka chwil. Wystarcz...
Odsłon: 129
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5091
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5910
Składniki
Pokrój wszystkie marynowane warzywa i oliwki w drobną kostkę. Wymieszaj oliwę z posiekaną natką pietruszki, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, octem winnym oraz papryką. Przełóż pikle do marynaty, wymieszaj i zostaw w lodówce, by smaki się połączyły.
Pokrój wędliny i ser w cienkie plasterki albo kup od razu w formie pokrojonej. Ułóż kromki z połowy chleba na blacie i posmaruj cienką warstwą majonezu. Ułóż odciśnięte z marynaty warzywa, na to warstwy szynki, mortadeli, salami, żółtego sera, podsuszanej kiełbasy, topionego sera, kończąc kolejną warstwą pikli. Przykrywaj kanapki posmarowaną majonezem kromką. Przetnij kanapki ostrym nożem na pół i w każdą połówkę włóż wykałaczkę. Podawaj schłodzone.