Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te imprezowe kanapeczki zrobią furorę na każdym przyjęciu. Warstwy pikantnych pikli, cienko pokrojonych wędlin i sera, miękki chlebek to przepis na kanapki, których potrzebujesz, gdy chcesz urządzić najlepszą imprezę w historii.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22620
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14940
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4722
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44735
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 645
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 680
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22620
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14940
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4722
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44735
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 645
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 680
Składniki
Pokrój wszystkie marynowane warzywa i oliwki w drobną kostkę. Wymieszaj oliwę z posiekaną natką pietruszki, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, octem winnym oraz papryką. Przełóż pikle do marynaty, wymieszaj i zostaw w lodówce, by smaki się połączyły.
Pokrój wędliny i ser w cienkie plasterki albo kup od razu w formie pokrojonej. Ułóż kromki z połowy chleba na blacie i posmaruj cienką warstwą majonezu. Ułóż odciśnięte z marynaty warzywa, na to warstwy szynki, mortadeli, salami, żółtego sera, podsuszanej kiełbasy, topionego sera, kończąc kolejną warstwą pikli. Przykrywaj kanapki posmarowaną majonezem kromką. Przetnij kanapki ostrym nożem na pół i w każdą połówkę włóż wykałaczkę. Podawaj schłodzone.