Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te imprezowe kanapeczki zrobią furorę na każdym przyjęciu. Warstwy pikantnych pikli, cienko pokrojonych wędlin i sera, miękki chlebek to przepis na kanapki, których potrzebujesz, gdy chcesz urządzić najlepszą imprezę w historii.
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21603
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 75
Idealnie puszysty, delikatny sernik. Prosty do przygotowania.
Odsłon: 101
Dzisiaj ciasto na mace kukurydzianej z truskawkami. Ciasto proste , szybkie w...
Odsłon: 190
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21603
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 75
Idealnie puszysty, delikatny sernik. Prosty do przygotowania.
Odsłon: 101
Dzisiaj ciasto na mace kukurydzianej z truskawkami. Ciasto proste , szybkie w...
Odsłon: 190
Składniki
Pokrój wszystkie marynowane warzywa i oliwki w drobną kostkę. Wymieszaj oliwę z posiekaną natką pietruszki, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, octem winnym oraz papryką. Przełóż pikle do marynaty, wymieszaj i zostaw w lodówce, by smaki się połączyły.
Pokrój wędliny i ser w cienkie plasterki albo kup od razu w formie pokrojonej. Ułóż kromki z połowy chleba na blacie i posmaruj cienką warstwą majonezu. Ułóż odciśnięte z marynaty warzywa, na to warstwy szynki, mortadeli, salami, żółtego sera, podsuszanej kiełbasy, topionego sera, kończąc kolejną warstwą pikli. Przykrywaj kanapki posmarowaną majonezem kromką. Przetnij kanapki ostrym nożem na pół i w każdą połówkę włóż wykałaczkę. Podawaj schłodzone.