Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
dopóki mam jabłka prażone z słoikach to je używam, później robię jak w przepisie :))
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 295
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 702
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 716
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 21
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 295
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 702
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 716
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 21
Składniki
nożem posiekać margarynę z mąką, dodać żółtka i proszek do pieczenia, zagnieść ciasto. Ciasto podzielić na 2 części.
Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach, dodać cukier, cynamon i wymieszać. Białka ubić, dodać cukier i suchy kisiel.
Blachę wyłożyć papierem pergaminowym. Na blachę wyłożyć jedną część ciasta, następnie masę jabłkową na nią ubitą pianę, a na wierzchu zetrzeć na tarce o dużych oczkach drugą część ciasta. Piec w 180 stopniach 1 godz. Smacznego