Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
dopóki mam jabłka prażone z słoikach to je używam, później robię jak w przepisie :))
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 1222
Wykonanie idealnych gołąbków jest dla mnie zawsze stresujące. Ułatwiłam sobie...
Odsłon: 14823
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 840
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 1222
Wykonanie idealnych gołąbków jest dla mnie zawsze stresujące. Ułatwiłam sobie...
Odsłon: 14823
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 840
Składniki
nożem posiekać margarynę z mąką, dodać żółtka i proszek do pieczenia, zagnieść ciasto. Ciasto podzielić na 2 części.
Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach, dodać cukier, cynamon i wymieszać. Białka ubić, dodać cukier i suchy kisiel.
Blachę wyłożyć papierem pergaminowym. Na blachę wyłożyć jedną część ciasta, następnie masę jabłkową na nią ubitą pianę, a na wierzchu zetrzeć na tarce o dużych oczkach drugą część ciasta. Piec w 180 stopniach 1 godz. Smacznego