Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
dopóki mam jabłka prażone z słoikach to je używam, później robię jak w przepisie :))
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 96
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 75
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 96
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 75
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Składniki
nożem posiekać margarynę z mąką, dodać żółtka i proszek do pieczenia, zagnieść ciasto. Ciasto podzielić na 2 części.
Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach, dodać cukier, cynamon i wymieszać. Białka ubić, dodać cukier i suchy kisiel.
Blachę wyłożyć papierem pergaminowym. Na blachę wyłożyć jedną część ciasta, następnie masę jabłkową na nią ubitą pianę, a na wierzchu zetrzeć na tarce o dużych oczkach drugą część ciasta. Piec w 180 stopniach 1 godz. Smacznego