Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
dopóki mam jabłka prażone z słoikach to je używam, później robię jak w przepisie :))
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34082
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1228
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113552
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34082
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1228
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113552
Składniki
nożem posiekać margarynę z mąką, dodać żółtka i proszek do pieczenia, zagnieść ciasto. Ciasto podzielić na 2 części.
Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach, dodać cukier, cynamon i wymieszać. Białka ubić, dodać cukier i suchy kisiel.
Blachę wyłożyć papierem pergaminowym. Na blachę wyłożyć jedną część ciasta, następnie masę jabłkową na nią ubitą pianę, a na wierzchu zetrzeć na tarce o dużych oczkach drugą część ciasta. Piec w 180 stopniach 1 godz. Smacznego