Do góry

Przekąski Przepis na:

Jaja faszerowane na zielono

Jaja faszerowane na zielono

Autor:

Przepisów i artykułów: 689 Ocena: 14237

Dodano:

Odsłon: 810

Kolorowe jaja cieszą oczy i zachęcają do spróbowania.

Składniki

3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Jaja faszerowane na zielono

Przygotowanie

  1. Jaja ugotowałam 8 minut od zagotowania się wody. Schłodzone obrałam i przekroiłam wzdłuż na połówki. Wyjęłam żółtka.

    Na łyżkę oliwy dodałam przeciśnięte ząbki czosnku i liście szpinaku. Przykryłam pokrywką szpinak klapnie ale w ciągu paru minut nie zmieni koloru.
    Schłodzony dodałam do jaj, jeszcze łycha twarożku, przyprawy.
    Całość zmalaksowałam.

  2. Farsz dałam do torebki foliowej z obciętym rożkiem i nałożyłam w połówki jaj.

  3. Farsz rozpływa się w ustach.

  4. :D

  5. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (22)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń