Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jajka faszerowane łososiem to efektowna przekąska, która sprawdzi się zarówno na co dzień, jak i podczas świąt wielkanocnych. Do ich zrobienia wystarczą zaledwie 4 składniki. Do tego odrobina soli i pieprzu dla podkręcenia smaku. Ich przygotowanie zajmuje dosłownie chwilę, dlatego można je zrobić na ostatnią chwilę, tuż przed podaniem.
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 86
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 61
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 744
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 101
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 86
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 61
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 744
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 101
Składniki
W rondelku nastaw wodę. Dodaj odrobinę soli. Jajka włóż do wrzącej wody. Gotuj przez około 10 minut.
Ugotowane na twardo jajka odcedź, przelej zimną wodą, odstaw do wystygnięcia, obierz ze skorupki i przekrój na pół. Ze środka wydrąż żółtko i przełóż je do miseczki.
100 g łososia pokrój w drobną kosteczkę. Koperek opłucz, osusz i drobno poszatkuj. Składniki przełóż do miski z żółtkami. Dodaj majonez. Farsz do jajek wymieszaj, następnie nakładaj go łyżeczką do połówek jajek.
Jajka faszerowane łososiem udekoruj kawałkiem wędzonego łososia i świeżym koperkiem.