Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jajka faszerowane łososiem to efektowna przekąska, która sprawdzi się zarówno na co dzień, jak i podczas świąt wielkanocnych. Do ich zrobienia wystarczą zaledwie 4 składniki. Do tego odrobina soli i pieprzu dla podkręcenia smaku. Ich przygotowanie zajmuje dosłownie chwilę, dlatego można je zrobić na ostatnią chwilę, tuż przed podaniem.
Przepis na pyszną, zdrową i pożywną sałatkę z makaronem pełnoziarnistym oraz...
Odsłon: 184
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 33
Przepis na pyszną, zdrową i pożywną sałatkę z makaronem pełnoziarnistym oraz...
Odsłon: 184
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 33
Składniki
W rondelku nastaw wodę. Dodaj odrobinę soli. Jajka włóż do wrzącej wody. Gotuj przez około 10 minut.
Ugotowane na twardo jajka odcedź, przelej zimną wodą, odstaw do wystygnięcia, obierz ze skorupki i przekrój na pół. Ze środka wydrąż żółtko i przełóż je do miseczki.
100 g łososia pokrój w drobną kosteczkę. Koperek opłucz, osusz i drobno poszatkuj. Składniki przełóż do miski z żółtkami. Dodaj majonez. Farsz do jajek wymieszaj, następnie nakładaj go łyżeczką do połówek jajek.
Jajka faszerowane łososiem udekoruj kawałkiem wędzonego łososia i świeżym koperkiem.