Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jajka faszerowane pieczarkami to wspaniała przystawka, której nie może zabraknąć na wielkanocnym stole.
Na dzisiejszy obiad proponuję filet z dorsza w sosie orzechowym. Dorsz jest b...
Odsłon: 96
Schab w pysznym sosie z zielonym pieprzem. Sos nie jest ostry, ale ma pieprzo...
Odsłon: 4445
Na dzisiejszy obiad proponuję filet z dorsza w sosie orzechowym. Dorsz jest b...
Odsłon: 96
Schab w pysznym sosie z zielonym pieprzem. Sos nie jest ostry, ale ma pieprzo...
Odsłon: 4445
Składniki
Obraną cebulę bardzo drobno siekamy a oczyszczone pieczarki ścieramy na tarce o dużych oczkach. Posiekaną cebulę rumienimy na patelni z rozgrzanym tłuszczem od czasu do czasu mieszając. Do cebuli dodajemy starte pieczarki i wszystko smażymy do momentu aż powstała z pieczarek woda odparuje, pod koniec smażenia całość delikatnie doprawiamy odrobiną soli oraz czarnym pieprzem, wszystko mieszamy zdejmujemy z ognia i studzimy.
Ugotowane na twardo i obrane ze skorupek jajka przekrawamy wzdłuż na pół, z białek wyjmujemy żółtka i wrzucamy do miski a następnie bardzo dokładnie rozgniatamy widelcem. Do żółtek dodajemy podsmażone i wystudzone pieczarki z cebulką, natkę pietruszki drobno siekamy i wrzucamy do farszu dodajemy również majonez, całość doprawiamy odrobiną soli oraz czarnym pieprzem i wszystko dokładnie mieszamy do uzyskania jednolitej masy.
Połówki białek faszerujemy przygotowanym nadzieniem najlepiej małą łyżeczką a następnie ozdabiamy listkami pietruszki, faszerowane jajka podajemy na zimno.