Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jajka faszerowane pieczarkami to wspaniała przystawka, której nie może zabraknąć na wielkanocnym stole.
Jestem pewna, że czegoś takiego nie próbowaliście. ;) Przysmak wigilijny to c...
Odsłon: 268
Nie wyobrażamy sobie świąt bez wyjątkowo aromatycznej i intensywnej w smaku g...
Odsłon: 52503
Idealne ciasto nie tylko na święta. Prosty i szybki piernik według przepisu m...
Odsłon: 511
Przepis na ten makowiec jest b. prosty, nieskomplikowany , a makowiec pyszny....
Odsłon: 156
Jestem pewna, że czegoś takiego nie próbowaliście. ;) Przysmak wigilijny to c...
Odsłon: 268
Nie wyobrażamy sobie świąt bez wyjątkowo aromatycznej i intensywnej w smaku g...
Odsłon: 52503
Idealne ciasto nie tylko na święta. Prosty i szybki piernik według przepisu m...
Odsłon: 511
Przepis na ten makowiec jest b. prosty, nieskomplikowany , a makowiec pyszny....
Odsłon: 156
Składniki
Obraną cebulę bardzo drobno siekamy a oczyszczone pieczarki ścieramy na tarce o dużych oczkach. Posiekaną cebulę rumienimy na patelni z rozgrzanym tłuszczem od czasu do czasu mieszając. Do cebuli dodajemy starte pieczarki i wszystko smażymy do momentu aż powstała z pieczarek woda odparuje, pod koniec smażenia całość delikatnie doprawiamy odrobiną soli oraz czarnym pieprzem, wszystko mieszamy zdejmujemy z ognia i studzimy.
Ugotowane na twardo i obrane ze skorupek jajka przekrawamy wzdłuż na pół, z białek wyjmujemy żółtka i wrzucamy do miski a następnie bardzo dokładnie rozgniatamy widelcem. Do żółtek dodajemy podsmażone i wystudzone pieczarki z cebulką, natkę pietruszki drobno siekamy i wrzucamy do farszu dodajemy również majonez, całość doprawiamy odrobiną soli oraz czarnym pieprzem i wszystko dokładnie mieszamy do uzyskania jednolitej masy.
Połówki białek faszerujemy przygotowanym nadzieniem najlepiej małą łyżeczką a następnie ozdabiamy listkami pietruszki, faszerowane jajka podajemy na zimno.