Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jajka faszerowane pieczarkami. Znane i lubiane od lat. Przyznaję, że dawno nie robiłam i chyba dlatego tak bardzo mi smakowały. Chociaż prawda jest taka, że zawsze je lubiłam. Sprawdzają się na co dzień, ale także na wszelkiego rodzaju imprezy i święta, a szczególnie Święta Wielkanocne.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12316
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1387
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13127
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5350
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12316
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1387
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13127
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5350
Składniki
Jajka ugotować na twardo. Wystudzić i obrać ze skorupek. Pieczarki zetrzeć na tarce. Podsmażyć na maśle, do odparowania wódy, w międzyczasie przyprawić solą i pieprzem. Podsmażone pieczarki przełożyć do miseczki i zostawić do wystudzenia. Jajka przekroić wzdłuż na pół. Wyciągnąć żółtka i dodać do pieczarek. Rozgnieść widelcem i wymieszać. Dodać majonez, przyprawić solą i pieprzem. Dodać szczypiorek i ponownie wymieszać.
Dobrze jest wstawić farsz na co najmniej godzinę do lodówki, wtedy będzie bardziej zawarty. Gotowy farsz wkładać łyżeczką do dziurek po żółtkach. Wierzch jajek udekorować majonezem.