Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jajka faszerowane pieczarkami. Znane i lubiane od lat. Przyznaję, że dawno nie robiłam i chyba dlatego tak bardzo mi smakowały. Chociaż prawda jest taka, że zawsze je lubiłam. Sprawdzają się na co dzień, ale także na wszelkiego rodzaju imprezy i święta, a szczególnie Święta Wielkanocne.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34149
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1353
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113596
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34149
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1353
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113596
Składniki
Jajka ugotować na twardo. Wystudzić i obrać ze skorupek. Pieczarki zetrzeć na tarce. Podsmażyć na maśle, do odparowania wódy, w międzyczasie przyprawić solą i pieprzem. Podsmażone pieczarki przełożyć do miseczki i zostawić do wystudzenia. Jajka przekroić wzdłuż na pół. Wyciągnąć żółtka i dodać do pieczarek. Rozgnieść widelcem i wymieszać. Dodać majonez, przyprawić solą i pieprzem. Dodać szczypiorek i ponownie wymieszać.
Dobrze jest wstawić farsz na co najmniej godzinę do lodówki, wtedy będzie bardziej zawarty. Gotowy farsz wkładać łyżeczką do dziurek po żółtkach. Wierzch jajek udekorować majonezem.