Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jajka faszerowane pieczarkami. Znane i lubiane od lat. Przyznaję, że dawno nie robiłam i chyba dlatego tak bardzo mi smakowały. Chociaż prawda jest taka, że zawsze je lubiłam. Sprawdzają się na co dzień, ale także na wszelkiego rodzaju imprezy i święta, a szczególnie Święta Wielkanocne.
Jajka ugotować na twardo. Wystudzić i obrać ze skorupek.
Pieczarki zetrzeć na tarce. Podsmażyć na maśle, do odparowania wódy,
w międzyczasie przyprawić solą i pieprzem.
Podsmażone pieczarki przełożyć do miseczki i zostawić do wystudzenia.
Jajka przekroić wzdłuż na pół. Wyciągnąć żółtka i dodać do pieczarek.
Rozgnieść widelcem i wymieszać. Dodać majonez, przyprawić solą i pieprzem.
Dodać szczypiorek i ponownie wymieszać.
Dobrze jest wstawić farsz na co najmniej godzinę do lodówki, wtedy będzie
bardziej zawarty.
Gotowy farsz wkładać łyżeczką do dziurek po żółtkach.
Wierzch jajek udekorować majonezem.
Uwielbiam takie lekkie, zielone sałatki
Odsłon: 4131
Dzisiaj coś lekkiego ale bardzo smacznego i dającego kolorytu na przyjęciu.
Odsłon: 82
Moje kwiaty w galarecie to nic innego tylko same galaretki, z których przygot...
Odsłon: 93
Pyszny i sycący obiad, który przygotujecie w kilka chwil. Kasza, warzywa, ku...
Odsłon: 141
Wysmażone, chrupiące, z bogatym farszem w środku - naleśniki z pieczarkami i...
Odsłon: 1661
Uwielbiam takie lekkie, zielone sałatki
Odsłon: 4131
Dzisiaj coś lekkiego ale bardzo smacznego i dającego kolorytu na przyjęciu.
Odsłon: 82
Moje kwiaty w galarecie to nic innego tylko same galaretki, z których przygot...
Odsłon: 93
Pyszny i sycący obiad, który przygotujecie w kilka chwil. Kasza, warzywa, ku...
Odsłon: 141
Wysmażone, chrupiące, z bogatym farszem w środku - naleśniki z pieczarkami i...
Odsłon: 1661
Składniki
Jajka ugotować na twardo. Wystudzić i obrać ze skorupek. Pieczarki zetrzeć na tarce. Podsmażyć na maśle, do odparowania wódy, w międzyczasie przyprawić solą i pieprzem. Podsmażone pieczarki przełożyć do miseczki i zostawić do wystudzenia. Jajka przekroić wzdłuż na pół. Wyciągnąć żółtka i dodać do pieczarek. Rozgnieść widelcem i wymieszać. Dodać majonez, przyprawić solą i pieprzem. Dodać szczypiorek i ponownie wymieszać.
Dobrze jest wstawić farsz na co najmniej godzinę do lodówki, wtedy będzie bardziej zawarty. Gotowy farsz wkładać łyżeczką do dziurek po żółtkach. Wierzch jajek udekorować majonezem.
Przepisy Przekąski
Przekąski
Carpaccio z buraka
Przekąski
Smażone kwiaty cukinii
Przekąski
Duszona cukinia z marchewką i pomidorami
Przekąski
Jaglanka curry
Carpaccio z buraka
Dzisiaj coś lekkiego ale bardzo smacznego i dającego kolorytu na przyjęciu.
Odsłon: 82
Smażone kwiaty cukinii
Jak smakują smażone kwiaty cukinii? Z pewnością zupełnie inaczej niż wszystko...
Odsłon: 44