Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jajka faszerowane pieczarkami. Znane i lubiane od lat. Przyznaję, że dawno nie robiłam i chyba dlatego tak bardzo mi smakowały. Chociaż prawda jest taka, że zawsze je lubiłam. Sprawdzają się na co dzień, ale także na wszelkiego rodzaju imprezy i święta, a szczególnie Święta Wielkanocne.
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 484
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 245
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9654
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1121
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4464
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 484
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 245
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9654
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1121
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4464
Składniki
Jajka ugotować na twardo. Wystudzić i obrać ze skorupek. Pieczarki zetrzeć na tarce. Podsmażyć na maśle, do odparowania wódy, w międzyczasie przyprawić solą i pieprzem. Podsmażone pieczarki przełożyć do miseczki i zostawić do wystudzenia. Jajka przekroić wzdłuż na pół. Wyciągnąć żółtka i dodać do pieczarek. Rozgnieść widelcem i wymieszać. Dodać majonez, przyprawić solą i pieprzem. Dodać szczypiorek i ponownie wymieszać.
Dobrze jest wstawić farsz na co najmniej godzinę do lodówki, wtedy będzie bardziej zawarty. Gotowy farsz wkładać łyżeczką do dziurek po żółtkach. Wierzch jajek udekorować majonezem.