Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolorowy pomysł na imprezę.
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35674
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1198
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1754
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5998
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35674
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1198
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1754
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5998
        
        
                Składniki
Mięso mielone wkładamy do miski. Fix przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Mieszamy z mięsem.
Formujemy nieduże, okrągłe kotlety, panierujemy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Osączamy z tłuszczu na ręczniku papierowym.
Jajka przekrawamy na pół, wyjmujemy żółtka i układamy na półmisku.
Pora myjemy i drobno siekamy. Mieszamy z majonezem, doprawiamy solą i pieprzem. Masą napełniamy połówki jajek.
Pomidora kroimy w drobne kawałki a ogórka w plasterki.
Oliwki kroimy w plasterki.
Na połówkach jajek układamy plasterki oliwek (oczy), z natki pietruszki wykonujemy skrzydła, natomiast z kawałków pomidora - dzioby.
Na środku półmiska układamy groszek z kukurydzą oraz kotlety. Z plasterków ogórka i ziarenek pieprzu wykonujemy oczy, a z kawałków pomidora - dzioby.