Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolorowy pomysł na imprezę.
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 341
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4843
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 106
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 140
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 341
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4843
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 106
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 140
Składniki
Mięso mielone wkładamy do miski. Fix przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Mieszamy z mięsem.
Formujemy nieduże, okrągłe kotlety, panierujemy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Osączamy z tłuszczu na ręczniku papierowym.
Jajka przekrawamy na pół, wyjmujemy żółtka i układamy na półmisku.
Pora myjemy i drobno siekamy. Mieszamy z majonezem, doprawiamy solą i pieprzem. Masą napełniamy połówki jajek.
Pomidora kroimy w drobne kawałki a ogórka w plasterki.
Oliwki kroimy w plasterki.
Na połówkach jajek układamy plasterki oliwek (oczy), z natki pietruszki wykonujemy skrzydła, natomiast z kawałków pomidora - dzioby.
Na środku półmiska układamy groszek z kukurydzą oraz kotlety. Z plasterków ogórka i ziarenek pieprzu wykonujemy oczy, a z kawałków pomidora - dzioby.