Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Osobiście średnio przepadam za wędzonymi rybami, a zwłaszcza szprotkami jednak w formie farszu do jajek mam do nich zupełnie inne nastawienie. Takie jajka to dla mnie klasyka. Co roku wraz z mamą przygotowywałam je na wielkanocne śniadanie i zawsze wszystkie znikały. Jeśli jeszcze takich nie jedliście to koniecznie spróbujcie ????
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 305
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 161
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 388
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1569
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 305
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 161
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 388
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1569
Składniki
Jajka obieramy i przekrawamy na pół. Białka odkładamy na półmisek, a żółtka przekładamy do miski. Dodajemy do nich odsączone z oleju szprotki, przyprawy, majonez oraz szczypiorek.
Wszystkie składniki rozcieramy widelcem tak aby powstała w miarę gładka masa. Gotowym farszem nadziewamy połówki jajek, które układamy na listkach botwinki. Każde jajko dekorujemy ogórkiem, rzodkiewką oraz szczypiorkiem.