Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Osobiście średnio przepadam za wędzonymi rybami, a zwłaszcza szprotkami jednak w formie farszu do jajek mam do nich zupełnie inne nastawienie. Takie jajka to dla mnie klasyka. Co roku wraz z mamą przygotowywałam je na wielkanocne śniadanie i zawsze wszystkie znikały. Jeśli jeszcze takich nie jedliście to koniecznie spróbujcie ????
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 29015
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 2205
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 29015
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 2205
Składniki
Jajka obieramy i przekrawamy na pół. Białka odkładamy na półmisek, a żółtka przekładamy do miski. Dodajemy do nich odsączone z oleju szprotki, przyprawy, majonez oraz szczypiorek.
Wszystkie składniki rozcieramy widelcem tak aby powstała w miarę gładka masa. Gotowym farszem nadziewamy połówki jajek, które układamy na listkach botwinki. Każde jajko dekorujemy ogórkiem, rzodkiewką oraz szczypiorkiem.