Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Osobiście średnio przepadam za wędzonymi rybami, a zwłaszcza szprotkami jednak w formie farszu do jajek mam do nich zupełnie inne nastawienie. Takie jajka to dla mnie klasyka. Co roku wraz z mamą przygotowywałam je na wielkanocne śniadanie i zawsze wszystkie znikały. Jeśli jeszcze takich nie jedliście to koniecznie spróbujcie ????
Polecam np na kolację. Jest to też doskonała przekąska na rodzinnych spotkan...
Odsłon: 295
Polecam. Dobry farsz z sera i pieczonych ziemniaków. Ciasto na pierogi najl...
Odsłon: 350
Sałatka smakuje wyśmienicie, przy czym pracy przy niej jest mało. Ładnie się...
Odsłon: 104
Aromatyczna herbata to najlepszy sposób na rozgrzanie się w chłodne dni. Przy...
Odsłon: 68
Polecam np na kolację. Jest to też doskonała przekąska na rodzinnych spotkan...
Odsłon: 295
Polecam. Dobry farsz z sera i pieczonych ziemniaków. Ciasto na pierogi najl...
Odsłon: 350
Sałatka smakuje wyśmienicie, przy czym pracy przy niej jest mało. Ładnie się...
Odsłon: 104
Aromatyczna herbata to najlepszy sposób na rozgrzanie się w chłodne dni. Przy...
Odsłon: 68
Składniki
Jajka obieramy i przekrawamy na pół. Białka odkładamy na półmisek, a żółtka przekładamy do miski. Dodajemy do nich odsączone z oleju szprotki, przyprawy, majonez oraz szczypiorek.
Wszystkie składniki rozcieramy widelcem tak aby powstała w miarę gładka masa. Gotowym farszem nadziewamy połówki jajek, które układamy na listkach botwinki. Każde jajko dekorujemy ogórkiem, rzodkiewką oraz szczypiorkiem.